Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 33,35 Normale prijs € 999.999,00

Olijfwilg kluit 100-125 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 33,35
Kiezen
15+
€ 24,05
Kiezen
Je bespaart 27%
50+
€ 23,25
Kiezen
Je bespaart 30%
100+
€ 22,60
Kiezen
Je bespaart 32%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Olijfwilg Kluit 100-125 cm

De Olijfwilg Kluit 100-125 cm heeft grote leerachtige, ovale bladeren en de plant een speciale uitstraling geeft die in elke tuinstijl past. Hoewel de olijfwilg niet snel groeit, met een gemiddelde groeisnelheid van 10 tot 25 centimeter per jaar, kan hij een hoogte bereiken van maximaal 3 meter De plant is redelijk winterhard en wintergroen, verliest mogelijk bladeren tijdens strenge winters maar herstelt zich in het voorjaar. De olijfwilg gedijt goed op zonnige plaatsen en kan zoutrijke bodems verdragen, waardoor hij ook geschikt is voor kusttuinen.

Het is essentieel om de Olijfwilg Kluit 100-125 cm te plaatsen in goed doorlatende grond, aangezien hij niet goed gedijt in vochtige grond. De olijfwilg kan het beste worden geplant tussen november en april, behalve tijdens vorstperiodes. Regelmatig water geven is belangrijk, vooral in het voorjaar en tijdens warme zomerdagen, maar overtollig water moet worden vermeden. Snoeien kan het beste gebeuren na de bloeiperiode, bij voorkeur in november.

Voordelen
 • Kan goed tegen (zee)wind en zoute bodem
 • Geeft extra kleur aan de tuin
Nadelen
 • Verliest bij strenge vorst het blad
 • Houdt niet van schaduw

Eigenschappen Olijfwilg kluit 100-125 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Olijfwilg kluit 100-125 cm planten

De olijfwilg kan het beste in de periode van november tot april geplant worden, behalve wanneer het vriest of mogelijk kan gaan vriezen. Haag-Heg levert de elaeagnus ebbingei in pot. Tijdens het kweken, groeien en transporteren van de plant, is deze dus altijd goed beschermd.

Plantafstand

Gebruik de handige rekentool op onze website om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De olijfwilg groeit zeer breed en u heeft aan een enkele plant per strekkende meter dan ook voldoende voor een volle haag.

Olijfwilg onderhouden

De zilverbes is eenvoudig te onderhouden. Meer weten over het snoeien, bewateren of bemesten van deze haagsoort? We hebben enkele handige tips voor u in een rijtje gezet.

Bewatering

Geef de olijfwilg voldoende water na het planten. In het voorjaar en tijdens van warme zomerdagen is het aan te raden om de grond rond de olijfwilg haag extra water te geven. Voorkom dat de grond rond de haag te lang nat blijft, daar kan deze plant niet goed tegen.

Bescherming

U hoeft de zilverbes niet extra te beschermen tegen de weerselementen. Wanneer het streng vriest, verliest de haag het blad, maar dit keert weer terug in het voorjaar.

Snoeien

Het beste moment om de olijfwilg te snoeien is in de periode na het bloeien. U kunt de haag dus in november voor het eerst snoeien. Zorg ervoor dat u de plant in ieder geval snoeit voor de eerste scheuten die in februari of maart (na een strengere winter) zichtbaar worden. Snoei bij voorkeur op een bewolkte dag. De zilverbes kan redelijk goed terug gesnoeid worden.

Voeding

Geef de haag eenmalig extra voeding in de lente. Dit geeft de planten tijdens de bloeiperiode een extra boost en helpt u dus bij het creëren van een hoge en brede haag.

Makkelijk online bestellen bij Haag & Heg

Haag & Heg biedt een assortiment hagen van onze eigen kwekerij. Alle planten worden met uiterste zorg grootgebracht. De Olijfwilg Kluit 100-125 cm wordt optimaal verpakt en bezorgd op uw gekozen dag en tijd. Direct planten na ontvangst is aanbevolen.