Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 31,55 Normale prijs € 999.999,00

Olijfwilg kluit 125-150 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 31,55
Kiezen
15+
€ 29,95
Kiezen
Je bespaart 5%
50+
€ 29,15
Kiezen
Je bespaart 7%
100+
€ 28,35
Kiezen
Je bespaart 10%
Meer productinformatie >
Olijfwilg kluit 125-150 cm is te bestellen in veelvoud van 1
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Olijfwilg Kluit 125-150 cm

De Olijfwilg Kluit 125-150 cm is een mooie en veelzijdige plant. Met zijn grote, leerachtige bladeren met ovale vorm past de olijfwilg in elke tuinstijl, of het nu strak en modern is of klassiek met gesnoeide struiken. Hoewel het geen snelle groeier is, 10 tot 25 centimeter per jaar, kan de olijfwilg uw tuin een unieke uitstraling geven. De haag heeft een open structuur en biedt geen volledige privacy, maar belemmert het zicht wel enigszins. De olijfwilg is redelijk winterhard en wintergroen, hoewel het in strenge winters bladeren kan verliezen.


De Olijfwilg Kluit 125-150 cm gedijt goed in zonnige gebieden en zoute bodems, maar kan niet goed tegen langdurig natte grond. Het wordt aanbevolen om de haag te snoeien na de bloei en extra voeding te geven in de lente om een hoge en brede haag te creëren.

Voordelen
 • Kan goed tegen (zee)wind en zoute bodem
 • Geeft extra kleur aan de tuin
Nadelen
 • Verliest bij strenge vorst het blad
 • Houdt niet van schaduw

Eigenschappen Olijfwilg kluit 125-150 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Groeisnelheid
groenblijvend
Standplaats
halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Olijfwilg kluit 125-150 cm planten

De olijfwilg kan het beste in de periode van november tot april geplant worden, behalve wanneer het vriest of mogelijk kan gaan vriezen. Haag-Heg levert de elaeagnus ebbingei in pot. Tijdens het kweken, groeien en transporteren van de plant, is deze dus altijd goed beschermd.

Plantafstand

Gebruik de handige rekentool op onze website om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. De olijfwilg groeit zeer breed en u heeft aan een enkele plant per strekkende meter dan ook voldoende voor een volle haag.

Olijfwilg onderhouden

De zilverbes is eenvoudig te onderhouden. Meer weten over het snoeien, bewateren of bemesten van deze haagsoort? We hebben enkele handige tips voor u in een rijtje gezet.

Bewatering

Geef de olijfwilg voldoende water na het planten. In het voorjaar en tijdens van warme zomerdagen is het aan te raden om de grond rond de olijfwilg haag extra water te geven. Voorkom dat de grond rond de haag te lang nat blijft, daar kan deze plant niet goed tegen.

Bescherming

U hoeft de zilverbes niet extra te beschermen tegen de weerselementen. Wanneer het streng vriest, verliest de haag het blad, maar dit keert weer terug in het voorjaar.

Snoeien

Het beste moment om de olijfwilg te snoeien is in de periode na het bloeien. U kunt de haag dus in november voor het eerst snoeien. Zorg ervoor dat u de plant in ieder geval snoeit voor de eerste scheuten die in februari of maart (na een strengere winter) zichtbaar worden. Snoei bij voorkeur op een bewolkte dag. De zilverbes kan redelijk goed terug gesnoeid worden.

Voeding

Geef de haag eenmalig extra voeding in de lente. Dit geeft de planten tijdens de bloeiperiode een extra boost en helpt u dus bij het creëren van een hoge en brede haag.

De beste hagen bestelt u bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg staan we garant voor een zorgvuldige verzending van uw Olijfwilg Kluit 125-150 cm dankzij gespecialiseerde leveranciers. We streven voortdurende naar verbetering van onze service en garanderen een snelle 4-daagse levering en deskundig advies van onze medewerkers.