Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 54,75 Normale prijs € 999.999,00

Krent kluit 150-175 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 54,75
Kiezen
15+
€ 46,50
Kiezen
Je bespaart 15%
25+
€ 42,55
Kiezen
Je bespaart 22%
50+
€ 40,75
Kiezen
Je bespaart 25%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Krent Kluit 150-175 cm

De Krent Kluit 150-175 cm, ook wel Amerikaans krentenboompje genoemd, is een veelzijdige struik die geschikt is voor gebruik als haag of in een border met andere hagen. Deze meerstammige heester produceert eetbare zwartblauwe besjes en bloeit in het voorjaar met prachtige witte bloemen. Hoewel het Amerikaans krentenboompje tot zeven meter hoog kan groeien, bereikt het meestal niet deze hoogte. De bladeren kleuren groen in de zomer en veranderen naar rood en oranje in het najaar, maar vallen redelijk vroeg af. Deze bijzondere haagplant wordt voornamelijk gebruikt in grote tuinen waar natuurlijke groei gewenst is en de struik alle vrijheid heeft om zijn unieke vorm aan te nemen.

Hoewel het mogelijk is om de haag klein te houden door regelmatig snoeien, komt de Krent Kluit 150-175 cm beter tot zijn recht in een meer volgroeide vorm. De haag gedijt goed in zon en halfschaduw, en vereist goed doorlatende grond. Het onderhoud van deze haagsoort is eenvoudig, waarbij extra water geven tijdens de eerste weken na het planten en tijdens warme zomerdagen en het voorjaar wordt aanbevolen. Snoeien is nodig als de haag in een grote tuin wordt geplaatst en de krentenboom de ruimte heeft om flink te groeien.

Voordelen
 • Krijgt prachtige witte bloemen
 • Mooi geel blad in de herfst
 • Geschikt voor landelijke tuinen
Nadelen
 • Snelle groei en dus niet geschikt voor kleine tuinen
 • Verliest zijn blad in de winter

Eigenschappen Krent kluit 150-175 cm

Plantafstand
2,5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Krent kluit 150-175 cm planten

Het planten van een Amerikaans krentenboompje is niet lastig of makkelijker dan het planten van een andere soort haagplant. Omdat deze soort vooral geschikt is voor een brede, wilde haag, raden we aan om een locatie te kiezen waar voldoende ruimte is voor een metersbrede haag. Wilt u er zeker van zijn dat uw haag kaarsrecht is? Span dan een touwtje tussen het begin- en eindpunt en controleer de stam van de planten regelmatig. Omdat het Amerikaans krentenboompje meerstammig is, kan het bepalen van het midden wat lastiger zijn. Bepaal zelf welke marge u acceptabel vindt.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. Bij een krentenboom met een hoogte van anderhalve meter heeft u voldoende aan 2 à 3 planten per meter. De plantafstand hangt uiteraard af van de gewenste dichtheid.

Amelanchier lamarckii onderhoud

Een Amerikaans krentenboompje kan een van de meest eenvoudig te onderhouden haagsoorten zijn. Wilt u de haag kleiner houden? Dan is het wel wat meer werk, maar lastig zal het niet zijn. 

Bewatering

U geeft de amelanchier lamarckii het beste extra water in de eerste weken na het planten. Ook tijdens warme zomerdagen en in het voorjaar is het aan te raden om de krentenboom wat extra water te geven. Zo helpt u uw haag een handje en blijft deze in optimale conditie.

Bescherming

Het beschermen van het krentenboompje is niet nodig. Deze haag verliest het blad in het najaar, maar dit keert in het voorjaar weer terug. Het is een sterke haag die prima bestand is tegen het Nederlandse klimaat.

Snoeien

U kunt een Amerikaans krentenboompje redelijk onbezorgd snoeien. Met een groeisnelheid van zo’n halve meter per jaar groeit de haag weer snel terug naar de originele grootte. Snoeien is nodig als u de haag in een grote tuin plaatst, waar de krentenboom alle ruimte krijgt om tot een flinke plant uit te groeien. Maar ook als de ruimte wat beperkter is kunt met goed snoeiwerk ervoor zorgen dat deze heg mooi tot zijn recht komt.

Voeding

U hoeft een Amerikaans krentenboompje niet extra te bemesten. Al kan het geen kwaad om dit tijdens het jaarlijkse onderhoud in het voorjaar te doen.

Bestellen bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg kunt u direct de Krent Kluit 150-175 cm, vers van eigen bodem bestellen. Daarnaast werken we nauw samen met gespecialiseerde leveranciers voor de levering van hagen. We streven er constant naar om onze kwekerij, webshop en transport te verbeteren, zodat we u de beste service kunnen bieden. U kunt erop vertrouwen dat uw bestelling binnen 4 dagen bij u wordt geleverd. Ons deskundige team staat altijd klaar om u van advies op maat te voorzien. Bovendien worden uw hagen pas op het laatste moment klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale conditie bij u aankomen.