Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 93,95 Normale prijs € 999.999,00

Krent kluit 225-250 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 5 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
5+
€ 93,95
Kiezen
10+
€ 88,20
Kiezen
Je bespaart 6%
15+
€ 84,65
Kiezen
Je bespaart 9%
30+
€ 82,75
Kiezen
Je bespaart 11%
Meer productinformatie >
Krent kluit 225-250 cm is te bestellen in veelvoud van 1
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Krent Kluit 225-250 cm

De Krent Kluit 225-250 cm, ook wel bekend als Amerikaans krentenboompje', kan zowel als struik of in een border worden gebruikt. Hier kan een andere haag onder groeien. Deze heester heeft meerdere stammen en produceert eetbare besjes die zwartblauw van kleur zijn. In het voorjaar siert de haag met prachtige witte bloemen. De bladeren veranderen van groen in de zomer, naar rood en oranje in het najaar, maar vallen relatief vroeg af.

Deze bijzondere Krent Kluit 225-250 cm wordt niet vaak aangetroffen in tuinen en wordt voornamelijk gebruikt in grote tuinen waar natuurlijke groei gewenst is en de struik de vrijheid heeft om zijn unieke vorm aan te nemen. Hoewel het mogelijk is om de haag klein te houden door regelmatig te snoeien, komt deze haag het beste tot zijn recht in een meer volgroeide vorm. De haag gedijt goed in zonnige en halfschaduwrijke omstandigheden en heeft bij voorkeur minstens vier uur zonlicht per dag nodig. Het Amerikaanse krenteboompje groeit goed in goed doorlatende bodem, zoals lichte klei of zanderige grond. Het onderhoud van deze haag is vrij eenvoudig. De groeisnelheid is ongeveer een halve meter per jaar, waardoor de haag, na een flinke snoeibeurt snel weer terugkeert naar zijn oorspronkelijke grootte.

Voordelen
 • Krijgt prachtige witte bloemen
 • Mooi geel blad in de herfst
 • Geschikt voor landelijke tuinen
Nadelen
 • Snelle groei en dus niet geschikt voor kleine tuinen
 • Verliest zijn blad in de winter

Eigenschappen Krent kluit 225-250 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Krent kluit 225-250 cm planten

Het planten van een Amerikaans krentenboompje is niet lastig of makkelijker dan het planten van een andere soort haagplant. Omdat deze soort vooral geschikt is voor een brede, wilde haag, raden we aan om een locatie te kiezen waar voldoende ruimte is voor een metersbrede haag. Wilt u er zeker van zijn dat uw haag kaarsrecht is? Span dan een touwtje tussen het begin- en eindpunt en controleer de stam van de planten regelmatig. Omdat het Amerikaans krentenboompje meerstammig is, kan het bepalen van het midden wat lastiger zijn. Bepaal zelf welke marge u acceptabel vindt.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. Bij een krentenboom met een hoogte van anderhalve meter heeft u voldoende aan 2 à 3 planten per meter. De plantafstand hangt uiteraard af van de gewenste dichtheid.

Amelanchier lamarckii onderhoud

Een Amerikaans krentenboompje kan een van de meest eenvoudig te onderhouden haagsoorten zijn. Wilt u de haag kleiner houden? Dan is het wel wat meer werk, maar lastig zal het niet zijn. 

Bewatering

U geeft de amelanchier lamarckii het beste extra water in de eerste weken na het planten. Ook tijdens warme zomerdagen en in het voorjaar is het aan te raden om de krentenboom wat extra water te geven. Zo helpt u uw haag een handje en blijft deze in optimale conditie.

Bescherming

Het beschermen van het krentenboompje is niet nodig. Deze haag verliest het blad in het najaar, maar dit keert in het voorjaar weer terug. Het is een sterke haag die prima bestand is tegen het Nederlandse klimaat.

Snoeien

U kunt een Amerikaans krentenboompje redelijk onbezorgd snoeien. Met een groeisnelheid van zo’n halve meter per jaar groeit de haag weer snel terug naar de originele grootte. Snoeien is nodig als u de haag in een grote tuin plaatst, waar de krentenboom alle ruimte krijgt om tot een flinke plant uit te groeien. Maar ook als de ruimte wat beperkter is kunt met goed snoeiwerk ervoor zorgen dat deze heg mooi tot zijn recht komt.

Voeding

U hoeft een Amerikaans krentenboompje niet extra te bemesten. Al kan het geen kwaad om dit tijdens het jaarlijkse onderhoud in het voorjaar te doen.

Bestel eenvoudig en snel bij Haag & Heg

Bij onze kwekerij bieden we direct verse hagen aan. Pas op het laatste moment worden ze klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale conditie bij jou aankomen. Voor onze hagen werken we samen met gespecialiseerde leveranciers. Onze focus ligt op het leveren van de hoogste service en kwaliteit. We zijn voortdurend bezig met verbeteringen, zowel in onze kwekerij, webshop als transport. U kunt erop rekenen dat uw Krent Kluit 225-250 cm binnen 4 dagen wordt geleverd. Bovendien staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om advies op maat te geven aan elke klant.