Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 220,90 Normale prijs € 999.999,00

Krent kluit 250-275 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 5 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
5+
€ 220,90
Kiezen
10+
€ 186,75
Kiezen
Je bespaart 15%
15+
€ 183,45
Kiezen
Je bespaart 16%
30+
€ 179,05
Kiezen
Je bespaart 18%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Krent Kluit 250-275 cm

De Krent Kluit 250-275 cm, is een veelzijdige struik die goed gebruikt kan worden als onderdeel van een border of als haagplant. Deze meerstammige heester produceert eetbare zwartblauwe besjes en bloeit in het voorjaar met prachtige witte bloemen. Hoewel het Amerikaans krentenboompje een maximale hoogte van zeven meter kan bereiken, blijft de haag meestal kleiner. De struik kan goed gesnoeid worden en is dus geschikt als haag. Een interessant kenmerk van deze haag is dat hij ook vrij kan groeien en bloeien als daar ruimte voor is in de tuin.

De bladeren veranderen in de zomer van groen naar een prachtig schouwspel van rood en oranje in het najaar. Hou er echter rekening mee dat de Krent Kluit 250-275 cm bladverliezend is en dit relatief vroeg in de herfst gebeurd. Het Amerikaans krentenboompje gedijt goed in de zon en halfschaduw en heeft goed doorlatende grond nodig. Het is een relatief onderhoudsarme haagsoort die regelmatig gesnoeid moet worden als de ruimte beperkt is.

Voordelen
 • Krijgt prachtige witte bloemen
 • Mooi geel blad in de herfst
 • Geschikt voor landelijke tuinen
Nadelen
 • Snelle groei en dus niet geschikt voor kleine tuinen
 • Verliest zijn blad in de winter

Eigenschappen Krent kluit 250-275 cm

Plantafstand
1 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Krent kluit 250-275 cm planten

Het planten van een Amerikaans krentenboompje is niet lastig of makkelijker dan het planten van een andere soort haagplant. Omdat deze soort vooral geschikt is voor een brede, wilde haag, raden we aan om een locatie te kiezen waar voldoende ruimte is voor een metersbrede haag. Wilt u er zeker van zijn dat uw haag kaarsrecht is? Span dan een touwtje tussen het begin- en eindpunt en controleer de stam van de planten regelmatig. Omdat het Amerikaans krentenboompje meerstammig is, kan het bepalen van het midden wat lastiger zijn. Bepaal zelf welke marge u acceptabel vindt.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. Bij een krentenboom met een hoogte van anderhalve meter heeft u voldoende aan 2 à 3 planten per meter. De plantafstand hangt uiteraard af van de gewenste dichtheid.

Amelanchier lamarckii onderhoud

Een Amerikaans krentenboompje kan een van de meest eenvoudig te onderhouden haagsoorten zijn. Wilt u de haag kleiner houden? Dan is het wel wat meer werk, maar lastig zal het niet zijn. 

Bewatering

U geeft de amelanchier lamarckii het beste extra water in de eerste weken na het planten. Ook tijdens warme zomerdagen en in het voorjaar is het aan te raden om de krentenboom wat extra water te geven. Zo helpt u uw haag een handje en blijft deze in optimale conditie.

Bescherming

Het beschermen van het krentenboompje is niet nodig. Deze haag verliest het blad in het najaar, maar dit keert in het voorjaar weer terug. Het is een sterke haag die prima bestand is tegen het Nederlandse klimaat.

Snoeien

U kunt een Amerikaans krentenboompje redelijk onbezorgd snoeien. Met een groeisnelheid van zo’n halve meter per jaar groeit de haag weer snel terug naar de originele grootte. Snoeien is nodig als u de haag in een grote tuin plaatst, waar de krentenboom alle ruimte krijgt om tot een flinke plant uit te groeien. Maar ook als de ruimte wat beperkter is kunt met goed snoeiwerk ervoor zorgen dat deze heg mooi tot zijn recht komt.

Voeding

U hoeft een Amerikaans krentenboompje niet extra te bemesten. Al kan het geen kwaad om dit tijdens het jaarlijkse onderhoud in het voorjaar te doen.

Bestel bij Haag & Heg

Deze hagen wordt met kluit geleverd. We adviseren daarom uw hagen zo snel mogelijk na levering in de grond te zetten. Al onze hagen met kluit worden onder de beste omstandigheden gekweekt buiten op onze eigen velden. Om het Amerikaanse krentenboompje te beschermen tijdens het transport binden we een juten zak om de kluit. U kunt uw Krent Kluit 250-275 cm inclusief zak in de grond zetten, deze is biologisch afbreekbaar.