Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 81,35 Normale prijs € 999.999,00

Krent kluit 200-225 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 5 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
5+
€ 81,35
Kiezen
15+
€ 72,25
Kiezen
Je bespaart 11%
50+
€ 67,85
Kiezen
Je bespaart 16%
100+
€ 63,50
Kiezen
Je bespaart 21%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Krent Kluit 200-225 cm

De Krent Kluit 200-225 cm is een veelzijdige struik die goed gebruikt kan worden als haag. Deze meerstammige heester produceert eetbare zwartblauwe besjes en bloeit in het voorjaar met prachtige witte bloemen. Hoewel de krentenboom een maximale hoogte van zeven meter kan bereiken, zal deze meestal kleiner blijven. De struik kan goed gesnoeid worden en is daarom geschikt als haagplant. Een van de voordelen van het Amerikaanse krentenboompje is dat deze ook vrij kan groeien en bloeien als er voldoende ruimte in de tuin is. De bladeren veranderen van groen in de zomer naar rood en oranje in het najaar, hoewel de struik zijn bladeren vrij vroeg verliest.

De Krent Kluit 200-225 cm is een bijzondere haagplant die vooral in grote tuinen wordt gebruikt om een natuurlijke uitstraling te creëren. Hoewel de struik gesnoeid kan worden om hem compact te houden, komt hij het beste tot zijn recht in een meer volgroeide vorm. De haag groeit vrij open en is daarom niet geschikt voor een dichte haag, maar biedt wel enige privacy van dichtbij. Het Amerikaans krentenboompje gedijt goed in zonnige of halfschaduwrijke gebieden en vereist goed doorlatende grond. Het onderhoud van deze haagplant is relatief eenvoudig, waarbij extra water in de beginfase en tijdens warme periodes wordt aanbevolen. Snoeien is mogelijk en de haag herstelt snel.

Voordelen
 • Krijgt prachtige witte bloemen
 • Mooi geel blad in de herfst
 • Geschikt voor landelijke tuinen
Nadelen
 • Snelle groei en dus niet geschikt voor kleine tuinen
 • Verliest zijn blad in de winter

Eigenschappen Krent kluit 200-225 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Krent kluit 200-225 cm planten

Het planten van een Amerikaans krentenboompje is niet lastig of makkelijker dan het planten van een andere soort haagplant. Omdat deze soort vooral geschikt is voor een brede, wilde haag, raden we aan om een locatie te kiezen waar voldoende ruimte is voor een metersbrede haag. Wilt u er zeker van zijn dat uw haag kaarsrecht is? Span dan een touwtje tussen het begin- en eindpunt en controleer de stam van de planten regelmatig. Omdat het Amerikaans krentenboompje meerstammig is, kan het bepalen van het midden wat lastiger zijn. Bepaal zelf welke marge u acceptabel vindt.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. Bij een krentenboom met een hoogte van anderhalve meter heeft u voldoende aan 2 à 3 planten per meter. De plantafstand hangt uiteraard af van de gewenste dichtheid.

Amelanchier lamarckii onderhoud

Een Amerikaans krentenboompje kan een van de meest eenvoudig te onderhouden haagsoorten zijn. Wilt u de haag kleiner houden? Dan is het wel wat meer werk, maar lastig zal het niet zijn. 

Bewatering

U geeft de amelanchier lamarckii het beste extra water in de eerste weken na het planten. Ook tijdens warme zomerdagen en in het voorjaar is het aan te raden om de krentenboom wat extra water te geven. Zo helpt u uw haag een handje en blijft deze in optimale conditie.

Bescherming

Het beschermen van het krentenboompje is niet nodig. Deze haag verliest het blad in het najaar, maar dit keert in het voorjaar weer terug. Het is een sterke haag die prima bestand is tegen het Nederlandse klimaat.

Snoeien

U kunt een Amerikaans krentenboompje redelijk onbezorgd snoeien. Met een groeisnelheid van zo’n halve meter per jaar groeit de haag weer snel terug naar de originele grootte. Snoeien is nodig als u de haag in een grote tuin plaatst, waar de krentenboom alle ruimte krijgt om tot een flinke plant uit te groeien. Maar ook als de ruimte wat beperkter is kunt met goed snoeiwerk ervoor zorgen dat deze heg mooi tot zijn recht komt.

Voeding

U hoeft een Amerikaans krentenboompje niet extra te bemesten. Al kan het geen kwaad om dit tijdens het jaarlijkse onderhoud in het voorjaar te doen.

De beste hagen vindt u bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg bent u verzekerd van topkwaliteit hagen rechtstreeks van onze eigen kwekerij. Pas op het laatste moment worden de hagen zorgvuldig klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale staat bij u aankomen. We werken samen met gespecialiseerde leveranciers voor de levering van hagen, zodat we een breed assortiment kunnen aanbieden. Onze hoogste prioriteit is service en kwaliteit, en we streven er constant naar om onze kwekerij, webshop en transport te verbeteren. Uw Krent Kluit 200-225 cm wordt binnen 4 dagen geleverd, en onze deskundige medewerkers staan klaar om u persoonlijk advies te geven.