Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 64,35 Normale prijs € 999.999,00

Krent kluit 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 64,35
Kiezen
15+
€ 54,55
Kiezen
Je bespaart 15%
25+
€ 49,90
Kiezen
Je bespaart 22%
50+
€ 47,85
Kiezen
Je bespaart 25%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Krent Kluit 175-200 cm

De Krent Kluit 175-200 cm, ook bekend als het Amerikaans krentenboompje, is een veelzijdige struik. Deze heester heeft meerdere stammen en produceert eetbare zwartblauwe besjes. In het voorjaar bloeit het Amerikaans krentenboompje met prachtige witte bloemen. Hoewel de haag tot wel zeven meter hoog kan worden, wordt deze hoogte meestal niet bereikt. Het is een uitstekende optie om als haag te gebruiken, omdat deze goed kan worden gesnoeid. De bladeren van deze haag veranderen van groen in de zomer naar rood en oranje in het najaar, maar vallen relatief vroeg af.

Hoewel het mogelijk is om de haag klein te houden door regelmatig snoeien, komt de Krent Kluit 175-200 cm het beste tot zijn recht in een relatief volgroeide vorm. De haag groeit vrij open en is daarom niet geschikt voor privacy en beschutting. De haag gedijt goed in de zon en halfschaduw, bij voorkeur met vier uur zonlicht per dag, en heeft goed doorlatende grond nodig, zoals lichte klei of zand. Het Amerikaans krentenboompje is gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig bescherming. Snoeien kan gedaan worden zonder zorgen, aangezien de haag snel teruggroeit naar zijn oorspronkelijke grootte. 

Voordelen
 • Krijgt prachtige witte bloemen
 • Mooi geel blad in de herfst
 • Geschikt voor landelijke tuinen
Nadelen
 • Snelle groei en dus niet geschikt voor kleine tuinen
 • Verliest zijn blad in de winter

Eigenschappen Krent kluit 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
weinig inkijk
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Groeisnelheid
bladverliezend
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
bladverliezend

Krent kluit 175-200 cm planten

Het planten van een Amerikaans krentenboompje is niet lastig of makkelijker dan het planten van een andere soort haagplant. Omdat deze soort vooral geschikt is voor een brede, wilde haag, raden we aan om een locatie te kiezen waar voldoende ruimte is voor een metersbrede haag. Wilt u er zeker van zijn dat uw haag kaarsrecht is? Span dan een touwtje tussen het begin- en eindpunt en controleer de stam van de planten regelmatig. Omdat het Amerikaans krentenboompje meerstammig is, kan het bepalen van het midden wat lastiger zijn. Bepaal zelf welke marge u acceptabel vindt.

Plantafstand

Maak gebruik van onze handige rekentool om het benodigde aantal planten te bepalen voor het gewenste aantal meters haag. Bij een krentenboom met een hoogte van anderhalve meter heeft u voldoende aan 2 à 3 planten per meter. De plantafstand hangt uiteraard af van de gewenste dichtheid.

Amelanchier lamarckii onderhoud

Een Amerikaans krentenboompje kan een van de meest eenvoudig te onderhouden haagsoorten zijn. Wilt u de haag kleiner houden? Dan is het wel wat meer werk, maar lastig zal het niet zijn. 

Bewatering

U geeft de amelanchier lamarckii het beste extra water in de eerste weken na het planten. Ook tijdens warme zomerdagen en in het voorjaar is het aan te raden om de krentenboom wat extra water te geven. Zo helpt u uw haag een handje en blijft deze in optimale conditie.

Bescherming

Het beschermen van het krentenboompje is niet nodig. Deze haag verliest het blad in het najaar, maar dit keert in het voorjaar weer terug. Het is een sterke haag die prima bestand is tegen het Nederlandse klimaat.

Snoeien

U kunt een Amerikaans krentenboompje redelijk onbezorgd snoeien. Met een groeisnelheid van zo’n halve meter per jaar groeit de haag weer snel terug naar de originele grootte. Snoeien is nodig als u de haag in een grote tuin plaatst, waar de krentenboom alle ruimte krijgt om tot een flinke plant uit te groeien. Maar ook als de ruimte wat beperkter is kunt met goed snoeiwerk ervoor zorgen dat deze heg mooi tot zijn recht komt.

Voeding

U hoeft een Amerikaans krentenboompje niet extra te bemesten. Al kan het geen kwaad om dit tijdens het jaarlijkse onderhoud in het voorjaar te doen.

Haag en & Heg voor al uw haagplanten

Bij Haag & Heg kunt u de meest prachtige hagen bestellen waaronder de Krent Kluit 175-200 cm. Alle hagen komen vers van onze eigen kwekerij. Bovendien werken we nauw samen met gespecialiseerde leveranciers om u van hagen te voorzien. We streven voortdurend naar verbetering van onze kwekerij, webshop en transport, zodat we u de allerbeste service kunnen bieden. U kunt erop vertrouwen dat uw bestelling binnen 4 dagen bij u wordt afgeleverd. Ons deskundige team staat altijd klaar om u persoonlijk advies te geven. Om ervoor te zorgen dat uw hagen in optimale conditie bij u aankomen, worden deze pas op het laatste moment gereedgemaakt voor verzending.