Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 12,75 Normale prijs € 999.999,00

Levensboom 'Martin' kluit 100-125 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 12,75
Kiezen
15+
€ 10,55
Kiezen
Je bespaart 17%
50+
€ 9,35
Kiezen
Je bespaart 26%
100+
€ 8,95
Kiezen
Je bespaart 29%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Levensboom 'Martin' Kluit 100-125 cm

De Levensboom 'Martin' Kluit 100-125 cm is een lichte haagconifeer die het hele jaar door mooi groen blijft, zelfs in de winter. De haag biedt privacy en kan zonder snoeien uitgroeien tot een hoge boom. De 'Martin' groeit snel en heeft geen prikkende takken of giftige bessen, wat ideaal is voor gezinnen met kinderen of huisdieren. De haag groeit dicht en biedt daardoor privacy en beschutting in de tuin, zelfs in de winter. Het is een onderhoudsvriendelijke plant die weinig eisen stelt aan de standplaats en condities.

De Levensboom 'Martin' Kluit 100-125 cm wordt maximaal 5 meter hoog en is minder breed dan andere varianten, waardoor het een goede keuze is voor wie langdurig van een haag wil genieten en privacy belangrijk vindt. De haag kan geplant worden op verschillende soorten grond, maar houdt niet van langdurige droogte. Snoeien is vereist voor het behoud van de haag, en regelmatig snoeien zorgt voor een strakke uitstraling. Extra voeding in de lente kan de groei stimuleren.

Voordelen
 • Erg snel groeiende haag
 • Winterhard
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Gevoelig voor langdurige droogte
 • Verdraagt geen terugsnoei tot op de stam

Eigenschappen Levensboom 'Martin' kluit 100-125 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Levensboom 'Martin' kluit 100-125 cm planten

U kunt de levensboom ‘Martin’ het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. Bij voorkeur plant u de Thuja ‘Martin’ in de periode maart – mei of september – november. Gebruik aanplantgrond bij het planten van uw haag en maak de wortels even nat voordat u deze in de grond plaatst. Plaats de kluit niet te diep, de wortels hoeven maar net onder de grond te verdwijnen.

Thuja plicata 'Martin' onderhouden

Wie geen groene vingers heeft, zit met deze thuja haag goed. Het onderhouden van de Thuja ‘Martin’ is eenvoudig. Alleen qua snoeiwerk vraagt de heester wat extra zorg en aandacht. Houd rekening met de onderstaande aandachtspunten en dan hoeft u zich geen zorgen te maken om de gezondheid van uw haag. 

Bewatering

Na het planten van de haag raden we aan om de planten enkele weken van voldoende water te voorzien. Nadat de levensboom ‘Martin’ is aangesterkt hoeft u de haag nauwelijks water te geven. Ons advies is om de haag in het voorjaar en op zeer warme zomerdagen extra water te geven.

Bescherming

De levensboom ‘Martin’ is een sterke haagconifeer die niet snel aangetast wordt door ziektes of andere invloeden van buitenaf. Extra bescherming tegen de weerselementen is dan ook niet nodig.

Snoeien

Snoei de levensboom ‘Martin’ niet terug tot de stam. Wanneer u de haag te ver terugsnoeit zal deze niet meer terug uitlopen. Knip daarom alleen in het groen, dan weet u zeker dat u goed zit. Twee keer per jaar snoeien is voldoende. Door de haag regelmatig te snoeien, leent thuja 'Martin' zich ook uitstekend voor het creëren van een strakke, informele haag. Het ideale moment om te snoeien is het begin van de herfst. Snoei niet meer na september om mogelijke schade aan de haag te voorkomen.

Voeding

De Thuja ‘Martin’ haalt de noodzakelijke voedingsstoffen uit de grond, maar we raden aan om de groei van de haag te stimuleren door in de lente extra te voeden met mest speciaal voor hagen.

Bestel bij Haag & Heg

Onze planten komen rechtstreeks van onze eigen kwekerij en worden met passie en zorg gekweekt, zodat we u altijd de beste kwaliteit kunnen garanderen. We hebben een langdurige samenwerking met een gerenommeerd transportbedrijf dat de expertise heeft om uw bestelling van de Levensboom 'Martin' Kluit 100-125 cm, snel en veilig bij u af te leveren. Om de planten zo min mogelijk te belasten, worden uw hagen pas vlak voor verzending ingepakt.

Heeft u vragen over onze producten of uw bestelling? Neem dan gerust contact met ons op. We staan altijd voor u klaar.