Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 3,85 Normale prijs € 999.999,00

Levensboom 'Martin' kluit 25-30 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 18 planten , afname per 18 stuks
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
18+
€ 3,85
Kiezen
90+
€ 3,30
Kiezen
Je bespaart 14%
270+
€ 3,00
Kiezen
Je bespaart 22%
450+
€ 2,90
Kiezen
Je bespaart 24%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Levensboom 'Martin' kluit 25-30 cm

De Levensboom 'Martin' kluit 25-30 cm is een haagconifeer die het hele jaar door mooi groen blijft, zelfs in de winter. De haagplant biedt uitstekende privacy, groeit snel en kan zelfs als een losstaande boom aanzienlijke hoogtes bereiken zonder snoeien. De haagplant prikt niet en produceert geen giftige bessen, waardoor deze veilig is voor kinderen en huisdieren. Met zijn dichte groei zorgt de 'Martin' voor privacy en beschutting in de tuin, en de wintergroene eigenschappen maken het een ideale haag voor alle seizoenen.

Deze haagconifeer vereist weinig onderhoud en past zich goed aan verschillende bodemcondities aan. Met een maximale hoogte van 5 meter en een beperkte breedte van 1,5 meter biedt de Levensboom 'Martin' kluit 25-30 cm een compacte en ondoordringbare haag, ideaal voor creëren van privacy. 'Martin' is winterhard en blijft zelfs bij temperaturen onder -25°C overeind. Het advies is om de haag in goed doorlatende grond te planten, met extra water tijdens droge periodes na het planten. Snoeien is slechts twee keer per jaar nodig, bij voorkeur in het begin van de herfst. Het toevoegen van mest in het voorjaar stimuleert de groei.

Voordelen
 • Erg snel groeiende haag
 • Winterhard
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Gevoelig voor langdurige droogte
 • Verdraagt geen terugsnoei tot op de stam

Eigenschappen Levensboom 'Martin' kluit 25-30 cm

Plantafstand
6 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Levensboom 'Martin' kluit 25-30 cm planten

U kunt de levensboom ‘Martin’ het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. Bij voorkeur plant u de Thuja ‘Martin’ in de periode maart – mei of september – november. Gebruik aanplantgrond bij het planten van uw haag en maak de wortels even nat voordat u deze in de grond plaatst. Plaats de kluit niet te diep, de wortels hoeven maar net onder de grond te verdwijnen.

Thuja plicata 'Martin' onderhouden

Wie geen groene vingers heeft, zit met deze thuja haag goed. Het onderhouden van de Thuja ‘Martin’ is eenvoudig. Alleen qua snoeiwerk vraagt de heester wat extra zorg en aandacht. Houd rekening met de onderstaande aandachtspunten en dan hoeft u zich geen zorgen te maken om de gezondheid van uw haag. 

Bewatering

Na het planten van de haag raden we aan om de planten enkele weken van voldoende water te voorzien. Nadat de levensboom ‘Martin’ is aangesterkt hoeft u de haag nauwelijks water te geven. Ons advies is om de haag in het voorjaar en op zeer warme zomerdagen extra water te geven.

Bescherming

De levensboom ‘Martin’ is een sterke haagconifeer die niet snel aangetast wordt door ziektes of andere invloeden van buitenaf. Extra bescherming tegen de weerselementen is dan ook niet nodig.

Snoeien

Snoei de levensboom ‘Martin’ niet terug tot de stam. Wanneer u de haag te ver terugsnoeit zal deze niet meer terug uitlopen. Knip daarom alleen in het groen, dan weet u zeker dat u goed zit. Twee keer per jaar snoeien is voldoende. Door de haag regelmatig te snoeien, leent thuja 'Martin' zich ook uitstekend voor het creëren van een strakke, informele haag. Het ideale moment om te snoeien is het begin van de herfst. Snoei niet meer na september om mogelijke schade aan de haag te voorkomen.

Voeding

De Thuja ‘Martin’ haalt de noodzakelijke voedingsstoffen uit de grond, maar we raden aan om de groei van de haag te stimuleren door in de lente extra te voeden met mest speciaal voor hagen.

Bestel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg zijn topkwaliteit hagen gegarandeerd. Snel en perfect afgeleverd door een betrouwbaar transportbedrijf. Onze Levensboom 'Martin' kluit 25-30 cm wordt zorgvuldig ingepakt om de haagplanten te beschermen. Voor vragen of bestellingen staan we altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op.