Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 44,65 Normale prijs € 999.999,00

Levensboom 'Martin' kluit 200-225 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 10 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
10+
€ 44,65
Kiezen
15+
€ 41,95
Kiezen
Je bespaart 6%
50+
€ 38,40
Kiezen
Je bespaart 13%
100+
€ 34,80
Kiezen
Je bespaart 22%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Levensboom 'Martin' Kluit 200-225 cm

De levensboom 'Martin' Kluit 200-225 cm is een snelgroeiende haagconifeer. Het is een ideale keuze voor gezinnen met kinderen en huisdieren, omdat de plant geen doornen heeft en geen giftige bessen produceert. Deze lichte haagconifeer groeit zeer dicht, waardoor de haag privacy en beschutting in de tuin biedt. De levensboom 'Martin' is een onderhoudsvriendelijke plant die weinig eisen stelt aan de standplaats en condities.

De Levensboom 'Martin' Kluit 200-225 cm behoort tot de familie van de reuzenlevensbomen, maar groeit jaarlijks niet meer dan 35 tot 40 centimeter. De planten worden maximaal 5 meter hoog en vormen een brede haag als er niet wordt gesnoeid. Het is een perfecte keuze voor wie op zoek is naar een langdurige haag die privacy biedt. De levensboom 'Martin' is zeer winterhard en behoudt het hele jaar door zijn lichtgroene kleur.

De haag gedijt goed in verschillende bodemsoorten, maar verdraagt geen langdurige droogte. Planten kan het hele jaar door, behalve bij vorst. Plant bij voorkeur in maart-mei of september-november. Vermijd terugsnoeien tot aan de stam.

Voordelen
 • Erg snel groeiende haag
 • Winterhard
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Gevoelig voor langdurige droogte
 • Verdraagt geen terugsnoei tot op de stam

Eigenschappen Levensboom 'Martin' kluit 200-225 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Levensboom 'Martin' kluit 200-225 cm planten

U kunt de levensboom ‘Martin’ het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. Bij voorkeur plant u de Thuja ‘Martin’ in de periode maart – mei of september – november. Gebruik aanplantgrond bij het planten van uw haag en maak de wortels even nat voordat u deze in de grond plaatst. Plaats de kluit niet te diep, de wortels hoeven maar net onder de grond te verdwijnen.

Thuja plicata 'Martin' onderhouden

Wie geen groene vingers heeft, zit met deze thuja haag goed. Het onderhouden van de Thuja ‘Martin’ is eenvoudig. Alleen qua snoeiwerk vraagt de heester wat extra zorg en aandacht. Houd rekening met de onderstaande aandachtspunten en dan hoeft u zich geen zorgen te maken om de gezondheid van uw haag. 

Bewatering

Na het planten van de haag raden we aan om de planten enkele weken van voldoende water te voorzien. Nadat de levensboom ‘Martin’ is aangesterkt hoeft u de haag nauwelijks water te geven. Ons advies is om de haag in het voorjaar en op zeer warme zomerdagen extra water te geven.

Bescherming

De levensboom ‘Martin’ is een sterke haagconifeer die niet snel aangetast wordt door ziektes of andere invloeden van buitenaf. Extra bescherming tegen de weerselementen is dan ook niet nodig.

Snoeien

Snoei de levensboom ‘Martin’ niet terug tot de stam. Wanneer u de haag te ver terugsnoeit zal deze niet meer terug uitlopen. Knip daarom alleen in het groen, dan weet u zeker dat u goed zit. Twee keer per jaar snoeien is voldoende. Door de haag regelmatig te snoeien, leent thuja 'Martin' zich ook uitstekend voor het creëren van een strakke, informele haag. Het ideale moment om te snoeien is het begin van de herfst. Snoei niet meer na september om mogelijke schade aan de haag te voorkomen.

Voeding

De Thuja ‘Martin’ haalt de noodzakelijke voedingsstoffen uit de grond, maar we raden aan om de groei van de haag te stimuleren door in de lente extra te voeden met mest speciaal voor hagen.

Bestel bij Haag & Heg

Onze planten zijn afkomstig van onze eigen kwekerij en worden met toewijding en zorg grootgebracht, zodat u altijd verzekerd bent van hagen van de hoogste kwaliteit. Om uw levensboom 'Martin' Kluit 200-225 cm op tijd en in uitstekende staat te leveren, werken we al vele jaren samen met een betrouwbaar transportbedrijf dat gespecialiseerd is in het vervoeren hagen. Dankzij hun expertise en ervaring zorgen zij ervoor dat uw bestelling snel en onbeschadigd bij u aan de deur wordt afgeleverd. Om de planten zo min mogelijk te belasten, worden uw hagen pas vlak voor verzending zorgvuldig ingepakt.

Als u vragen heeft over onze planten of uw bestelling, staan wij altijd klaar om u te helpen.