Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 26,20 Normale prijs € 999.999,00

Levensboom 'Martin' kluit 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 26,20
Kiezen
15+
€ 22,05
Kiezen
Je bespaart 15%
25+
€ 19,75
Kiezen
Je bespaart 24%
50+
€ 18,55
Kiezen
Je bespaart 29%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Levensboom 'Martin' Kluit 150-175 cm

De Levensboom 'Martin' Kluit 150-175 cm is een snelle groeier die als losstaande boom, zonder snoeien, enorm hoog kan worden. Deze variant levensboom is ideaal voor gezinnen met kinderen of huisdieren, omdat de plant niet prikt en geen giftige bessen afgeeft. De levensboom 'Martin' is een lichte haagconifeer die dicht groeit, waardoor privacy en beschutting in uw tuin gegarandeerd zijn. De wintergroene eigenschappen zorgen ervoor dat u het hele jaar door van de haag kunt genieten. Deze onderhoudsvriendelijke haagplant stelt weinig eisen aan de standplaats en groeit gemakkelijk uit tot een gezonde plant.

Met een maximale hoogte van 5 meter en een breedte van 1,5 meter is de Levensboom 'Martin' Kluit 150-175 cm een uitstekende keuze voor een haag waar u een leven lang van kunt genieten. Deze winterharde haagconifeer blijft het hele jaar door mooi lichtgroen, zelfs bij extreme temperaturen. Plaats de 'Martin' bij voorkeur op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt en zorg voor een vocht doorlatende grond. Regelmatig snoeien bevordert een strakke, informele haag. Geef extra voeding in de lente met mest speciaal voor hagen.

Voordelen
 • Erg snel groeiende haag
 • Winterhard
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Gevoelig voor langdurige droogte
 • Verdraagt geen terugsnoei tot op de stam

Eigenschappen Levensboom 'Martin' kluit 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Levensboom 'Martin' kluit 150-175 cm planten

U kunt de levensboom ‘Martin’ het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. Bij voorkeur plant u de Thuja ‘Martin’ in de periode maart – mei of september – november. Gebruik aanplantgrond bij het planten van uw haag en maak de wortels even nat voordat u deze in de grond plaatst. Plaats de kluit niet te diep, de wortels hoeven maar net onder de grond te verdwijnen.

Thuja plicata 'Martin' onderhouden

Wie geen groene vingers heeft, zit met deze thuja haag goed. Het onderhouden van de Thuja ‘Martin’ is eenvoudig. Alleen qua snoeiwerk vraagt de heester wat extra zorg en aandacht. Houd rekening met de onderstaande aandachtspunten en dan hoeft u zich geen zorgen te maken om de gezondheid van uw haag. 

Bewatering

Na het planten van de haag raden we aan om de planten enkele weken van voldoende water te voorzien. Nadat de levensboom ‘Martin’ is aangesterkt hoeft u de haag nauwelijks water te geven. Ons advies is om de haag in het voorjaar en op zeer warme zomerdagen extra water te geven.

Bescherming

De levensboom ‘Martin’ is een sterke haagconifeer die niet snel aangetast wordt door ziektes of andere invloeden van buitenaf. Extra bescherming tegen de weerselementen is dan ook niet nodig.

Snoeien

Snoei de levensboom ‘Martin’ niet terug tot de stam. Wanneer u de haag te ver terugsnoeit zal deze niet meer terug uitlopen. Knip daarom alleen in het groen, dan weet u zeker dat u goed zit. Twee keer per jaar snoeien is voldoende. Door de haag regelmatig te snoeien, leent thuja 'Martin' zich ook uitstekend voor het creëren van een strakke, informele haag. Het ideale moment om te snoeien is het begin van de herfst. Snoei niet meer na september om mogelijke schade aan de haag te voorkomen.

Voeding

De Thuja ‘Martin’ haalt de noodzakelijke voedingsstoffen uit de grond, maar we raden aan om de groei van de haag te stimuleren door in de lente extra te voeden met mest speciaal voor hagen.

Haag & Heg is uw specialist

Haag & Heg is een ervaren kwekerij waar u rechtstreeks uw Levensboom 'Martin' Kluit 150-175 cm kunt bestellen. Alle planten in ons assortiment zijn afkomstig van onze eigen kwekerij. Hierdoor bent u verzekerd van een hoge en constante kwaliteit. Een ander voordeel van het zelf opkweken van de planten is dat we onze kosten laag kunnen houden. Hierdoor profiteren onze klanten van bijzonder scherpe prijzen. Voor adviezen of hulp bij het vinden van uw favoriete haag, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.