Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 30,50 Normale prijs € 999.999,00

Levensboom 'Martin' kluit 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 30,50
Kiezen
15+
€ 26,00
Kiezen
Je bespaart 14%
25+
€ 22,85
Kiezen
Je bespaart 25%
50+
€ 21,95
Kiezen
Je bespaart 28%
Meer productinformatie >
Reserveren mogelijk, Wordt geleverd vanaf 10/2024
- + Stuks - + Meter
Reserveren
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Levensboom 'Martin' Kluit 175-200 cm

De Levensboom 'Martin' Kluit 175-200 cm is een snelle groeier en kan als losstaande boom zonder snoeien enorm hoog worden. Het is een haagconifeer die geen prikkels of giftige bessen heeft, waardoor de plant veilig is voor kinderen en huisdieren. De dichte groei van de 'Martin' zorgt voor privacy en beschutting in de tuin, zelfs in de winter, dankzij de wintergroene eigenschappen. Deze onderhoudsvriendelijke haagplant heeft weinig eisen aan de standplaats en condities.

De 'Martin' groeit maximaal 5 meter hoog en wordt behoorlijk breed als er niet gesnoeid wordt. Het is een ideale keuze voor een levenslange haag waar privacy gewenst is.

De Levensboom 'Martin' Kluit 175-200 cm is winterhard en behoudt het hele jaar door zijn lichtgroene kleur. Het wordt aanbevolen om de haag in goed doorlatende grond te plaatsen en extra water te geven tijdens langdurige droogte. Snoeien is belangrijk, maar de haag vereist verder weinig onderhoud. Twee keer per jaar snoeien in het groene deel is voldoende. Het stimuleren van de groei met speciale mest voor hagen in de lente wordt aanbevolen.

Voordelen
 • Erg snel groeiende haag
 • Winterhard
 • Eenvoudig in onderhoud
Nadelen
 • Gevoelig voor langdurige droogte
 • Verdraagt geen terugsnoei tot op de stam

Eigenschappen Levensboom 'Martin' kluit 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
20-40 cm per jaar
Verzorging
weinig onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Levensboom 'Martin' kluit 175-200 cm planten

U kunt de levensboom ‘Martin’ het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. Bij voorkeur plant u de Thuja ‘Martin’ in de periode maart – mei of september – november. Gebruik aanplantgrond bij het planten van uw haag en maak de wortels even nat voordat u deze in de grond plaatst. Plaats de kluit niet te diep, de wortels hoeven maar net onder de grond te verdwijnen.

Thuja plicata 'Martin' onderhouden

Wie geen groene vingers heeft, zit met deze thuja haag goed. Het onderhouden van de Thuja ‘Martin’ is eenvoudig. Alleen qua snoeiwerk vraagt de heester wat extra zorg en aandacht. Houd rekening met de onderstaande aandachtspunten en dan hoeft u zich geen zorgen te maken om de gezondheid van uw haag. 

Bewatering

Na het planten van de haag raden we aan om de planten enkele weken van voldoende water te voorzien. Nadat de levensboom ‘Martin’ is aangesterkt hoeft u de haag nauwelijks water te geven. Ons advies is om de haag in het voorjaar en op zeer warme zomerdagen extra water te geven.

Bescherming

De levensboom ‘Martin’ is een sterke haagconifeer die niet snel aangetast wordt door ziektes of andere invloeden van buitenaf. Extra bescherming tegen de weerselementen is dan ook niet nodig.

Snoeien

Snoei de levensboom ‘Martin’ niet terug tot de stam. Wanneer u de haag te ver terugsnoeit zal deze niet meer terug uitlopen. Knip daarom alleen in het groen, dan weet u zeker dat u goed zit. Twee keer per jaar snoeien is voldoende. Door de haag regelmatig te snoeien, leent thuja 'Martin' zich ook uitstekend voor het creëren van een strakke, informele haag. Het ideale moment om te snoeien is het begin van de herfst. Snoei niet meer na september om mogelijke schade aan de haag te voorkomen.

Voeding

De Thuja ‘Martin’ haalt de noodzakelijke voedingsstoffen uit de grond, maar we raden aan om de groei van de haag te stimuleren door in de lente extra te voeden met mest speciaal voor hagen.

Bestellen bij Haag & Heg

Wij telen de planten met veel toewijding en zorg op onze eigen kwekerij. Hierdoor bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit hagen. Om ervoor te zorgen dat de Levensboom 'Martin' Kluit 175-200 cm in perfecte staat bij u aankomt, werken wij samen met een gerenommeerd transportbedrijf. Uw hagen worden pas vlak voor verzending ingepakt om de planten zo min mogelijk te belasten.