Een hondvriendelijke tuin

Een hondvriendelijke tuin

20 december 2022 | Hans

U bent op zoek naar manieren om uw tuin hondvriendelijk te maken. Een hondvriendelijke tuin is een ideale plek voor uw viervoeter om te spelen, rennen en genieten van de buitenlucht. Als u het juiste ontwerp kiest, kunt u een tuin creëren die helemaal veilig en geschikt is voor uw huisdier.

Geschikte hagen voor honden

Veel hondenliefhebbers maken hun tuin graag zo hondvriendelijk mogelijk. U wilt echter natuurlijk ook de ideale tuin voor uzelf maken! Zo zijn er veel mensen die op zoek zijn naar een manier om een geschikte haag te planten die de privacy en het uiterlijk van hun tuin respecteert, maar die ook hondvriendelijk is. Er zijn veel verschillende haagplanten die geschikt zijn voor honden.

Meidoorn

Een van de beste opties voor een hondvriendelijke haag is de meidoorn. Deze plant is winterhard en heeft een mooi, felgroen blad. Maar in het najaar verliest de haag wel zijn bladeren. Verder vraagt de meidoorn relatief weinig onderhoud. Ook groeien er geen bloemen of (giftige) bessen aan de plant, wat ‘m zeker geschikt maakt voor honden.

Laurier

Een andere geschikte haagplant voor honden is de laurier. De laurier heeft een mooie, intense groene kleur en is ook niet giftig voor honden. Hij kan ook een prachtige, volle haag maken, waardoor u kunt genieten van een prachtige haag.

Beukenhaag

Een alternatief is de beukenhaag of de beukhaag. Deze mooie groene hagen zijn bestand tegen alle weerselementen en de beukenhaag is ook niet vatbaar voor ziekten en schimmels. Ook groeit de beukenhaag goed blikdicht. Buren of andere voorbijgangers kunnen dus niet zomaar in uw tuin kijken. De bladeren zijn niet giftig voor honden, wat deze haag zeer geschikt maakt voor een gezin met huisdieren.

Leuke tuin voor honden

In het najaar is er veel werk te verzetten in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan het oogsten van groentes en fruit, maar ook aan het snoeien van bomen en struiken. Het is daarnaast een goede tijd om borders toe te voegen of te veranderen. Als u meer informatie nodig heeft over tuinieren in het najaar, kunt u terecht bij een tuincentrum of tuinzaak in uw buurt.

Samen genieten van uw tuin

Met eenvoudige aanpassingen aan uw tuin kunt u ervoor zorgen dat u samen met uw hond van de buitenseizoen kunt genieten. U kunt bijvoorbeeld eenvoudigweg wat stoelen neerzetten of eetplaats toevoegen waar u met uw viervoeter kunt zitten en ontspannend kunt praten met ze over alledaagse dingen of gewoon even gezellig kan relaxen met ze in de zonneschijn. Als u ook nog wat bloemen toevoegt, is het al snel een paradijs in uw tuin!

Lees verder voor meer tips

Als u meer tips wilt over het maken van eenvoudige aanpassingen aan uw tuin om hem hondvriendelijk te maken, bekijk dan onze website voor meer informatie. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals het toevoegen een van plantsoort die niet giftig voor uw hond zijn.

Hondvriendelijke hagen