groenblijvende_struik_met_witte_bloemen

Groenblijvende struik met witte bloemen

30 oktober 2018 | Hans

Het leuke van het uitzoeken van planten in de tuin is dat er zo veel mogelijkheden zijn. Er zijn planten met uiteenlopende kleuren, groottes, bladvormen en geuren die allemaal andere eigenschappen en onderhoudsniveaus hebben. Heel interessant om uzelf in te verdiepen. De meeste mensen vinden het fijn om te kiezen voor planten die ’s winters groen blijven, zodat de tuin ook rond de koude tijd van het jaar voorzien is van kleur. Daarnaast is het leuk om in het voorjaar een extra kleur te zien verschijnen. Daarom kiezen veel mensen voor een groenblijvende struik met witte bloemen. Wit is fris, zeer makkelijk te combineren en het vormt een mooi contrast met de groene omgeving. Wij hebben de leukste groenblijvende struiken met witte bloemen op een rijtje gezet.

Welke groenblijvende struiken met witte bloemen zijn er?

Een groenblijvende struik met witte bloemen lijkt wellicht heel specifiek, maar dit beperkt de keuze gelukkig niet. Er zijn veel planten die het hele jaar groen zijn en tevens witte bloemen laten zien in een bepaalde tijd van het jaar. Bekijk onze exemplaren:

Hulst Alaska (Ilex aquifolium Alaska)


Deze heester wordt gekenmerkt door zijn glanzende, gezaagde blad wat donkergroen van kleur is. Indien de haag niet gesnoeid wordt verschijnen er ’s zomers witte bloemen tussen de bladeren. In het najaar groeien er rode bessen aan.

Glansmispel Red Robin (Photinia Fraseri Red Robin)


Deze groenblijvende struik heeft verschillende fasen die allemaal even mooi zijn. Het grootste deel van het jaar geniet u van het mooie groene blad, maar zodra het voorjaar toeslaat groeien er nieuwe, jonge bladeren aan deze heester die felrood zijn van kleur. Naarmate ze ouder worden kleuren ze langzaam groen. Indien u deze heester niet snoeit krijgt hij in mei en juni mooie witte bloemen.

Olijfwilg (Elaeagnus Ebbingei)


Deze heester is dan wellicht niet zo dicht en compact als andere soorten, toch blijft hij netjes het hele jaar groen. Tevens kunt u in het najaar genieten van mooie witte bloemen die tussen de bladeren groeien. Dit ziet er heel mooi uit, maar het grootste voordeel is de heerlijke geur die ervan af komt.

Schijnhulst (Osmanthus burkwoodii)


Het leerachtige blad van deze groenblijvende struik met witte bloemen is donkergroen en relatief klein. Echter is deze plant zeer compact en groeit hij ondanks zijn kleine mooi dicht. Het wordt aangeraden om eenmaal per jaar te snoeien, waarna hij weer mooi uitloopt. Het jaar na de snoeibeurt produceert deze struik witte bloemen met een lekkere geur.

Sneeuwbal (Viburnum Tinus)


Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een echte winter plant. De koude maanden van het jaar is de periode waarin deze struik zich van zijn mooiste kant laat zien en uw tuin uitstekend kan opwarmen. De donkergroene bladeren worden dan vergezeld door bosjes met prachtige witte bloemetjes.

Vuurdoorn (Pyracantha Red Column)


Wanneer we spreken over deze plant denken de meeste mensen gelijk aan zeeën van rode besjes. In het najaar verschijnen deze inderdaad aan de plant, wat resulteert in veel vogels. Echter wordt nog wel eens vergeten dat deze struik ook in het voorjaar de moeite waard is. In mei en juni groeien er ooie witte bloemen aan de takken.