Groenblijvende_tuinafscheiding

Groenblijvende tuinafscheiding

8 mei 2018 | Hans

Bent u op zoek naar een groenblijvende tuinafscheiding? Er zijn ontelbaar veel soorten heggen en hagen waar u uit kunt kiezen bij het planten van een tuinafscheiding. Elke haag heeft zijn eigen unieke eigenschappen, en elke plant bezit zowel voor- als nadelen. We hebben onze hagen daarom ingedeeld in een aantal categorieën. Zo behouden we overzicht en geven we u een handvat bij het kiezen van de haag die bij u past. Eén hiervan is de wintergroene haag. De planten die in deze categorie passen houden allemaal hun groene blad gedurende de winter en zorgen dus het hele jaar door voor kleur en beschutting. Zo’n groenblijvende tuinafscheiding is voor veel mensen de perfecte keuze.

Groenblijvende tuinafscheiding voor privacy

De keuze voor een groenblijvende tuinafscheiding berust in de meeste gevallen op het feit dat mensen liever geen vreemde blikken in de tuin wil hebben. We willen natuurlijk allemaal een stukje privacy in onze leefomgeving. Een groenblijvende haag verzekert u het hele jaar door van prima beschutting. Er zijn echter nog meer voordelen! Een haag brengt niet alleen een extra stuk groen in uw tuin, wat het geheel enorm opfleurt, het is ook nog een stuk voordeliger! Hout voor schuttingen kan immers behoorlijk duur zijn. Als u kiest voor een groenblijvende tuinafscheiding kunt u de prijs in controle houden. U heeft bijvoorbeeld de keuze tussen jonge (voordelige) planten die vanzelf gaan groeien of wat oudere planten die al een stuk hoger en voller zijn. Het uiteindelijke resultaat is hetzelfde, dus u kunt zelf bepalen of u hier kosten op wilt besparen of niet.

Wintergroene tuinafscheidingen

Bij Haag-Heg hebben bij een prima aanbod groenblijvende tuinafscheidingen. Wij hebben een aantal oude vertrouwde hagen waar iedereen mee bekend is, maar ook een aantal planten die zorgen voor een wat uniekere uitstaling.

Conifeer. Coniferen zijn veelgebruikte groenblijvende haagplanten die u verzekeren van privacy en beschutting het hele jaar door. Het zijn relatief snelle groeiers die verschillende variaties hebben in kleur: lichtgroen (Levensboom Martin (Thuja Plicata Martin), donkergroen (Levensboom Atrovirens (Thuja Plicata Atrovirens) en alles daar tussenin (Levensboom Smaragd (Thuja Occidentalis Smaragd). En daarnaast is ook nog een blauwe variant (Blauwe Californische Cipres (Charaecyparis Lawsoniana ‘Columnaris’).

Taxus. De taxus is ook een populaire keuze. Deze haag heeft geen blad. In plaats daarvan is hij bedekt met donkergroene naalden met een hoge dichtheid. Een groot voordeel van de Taxus is dat deze eenvoudig is in onderhoud. De Taxus Media Hicksii en de Taxus Baccata geven gedurende bepaalde delen van het jaar bessen. De Taxus Media Hillii daarentegen niet.

Buxus (Palmboom Sempervirens). De buxus is dé haag voor de creatieve geest. Dit is de haag die u vaak langs de kant ziet in de vorm van dieren, voorwerpen of ruimtelijke vormen. Het is een compacte plant die zich makkelijk in vorm laat snoeien.

Voor een compleet overzicht van onze bladhouders kunt u onze wintergroene hagen bekijken. Hier vindt u gegarandeerd een groenblijvende tuinafscheiding die bij uw wens past.

Onze groenblijvende tuinafscheidingen