Hoeveel_coniferen_per_meter_planten

Hoeveel Coniferen per meter planten?

3 juli 2018 | Hans

Vraagt u zich af hoeveel coniferen per meter geplant dienen te worden? Dit is een goede vraag, aangezien dit zeer belangrijk is om de gewenste dichtheid van een haag te bereiken. Wanneer de planten te ver van elkaar vandaan staan zal het erg lang duren voordat ze naar elkaar toe gegroeid zijn. Een volledig dekkende haag is dan ook niet gegarandeerd. Echter wanneer ze te dicht op elkaar staan kan dit resulteren in een overvolle haag met ontelbaar veel uitschieters, eventuele kaalheid van de onderkant omdat daar geen zon bij kan komen en in extreme gevallen zelfs uitdroging omdat de grond van te veel vocht ontzien wordt. Het is daarom goed om te weten hoeveel coniferen per meter geplant dienen te worden.

Coniferen planten

De Conifeer is een plant die prima solitair te planten is, echter is hij vooral populair in het gebruik als haag of erfafscheiding. Het makkelijke van de Conifeer is dat deze in principe geplant kan worden wanneer het u uitkomt. Er is geen specifieke richtlijn voor. Mits het niets vriest kunt u uw coniferen planten wanneer u wilt. In het voorjaar, bij het hervatten van het tuinieren, op een niet te warme zomerdag met bewolking (nooit in de volle zon planten!), of een natte herfstdag tijdens het winterklaar maken van de tuin of zelfs op een winterdag zonder vorst.

Hoeveel coniferen per meter?

Dus, hoeveel Coniferen per meter planten? Coniferen zijn snelle groeiers die op in elk seizoen geplant kunnen worden. Dit resulteert in privacy in no time. De haagelementen die wij op Haag-Heg aanbieden bevatten drie coniferen per meter. Dit is gelijk aan het aanbevolen aantal coniferen wanneer u ze los gaat planten. Onze haagelementen zijn vooral in vorm gesnoeid en kunnen rechtstreeks de grond is als volwaardige heg. Om een Conifeer zo mooi mogelijk te houden dient deze twee keer per jaar gesnoeid te worden. In principe geldt dus voor alle Conifeer soorten dat drie planten per strekkende meter volstaat. Echter wanneer u kiest voor losse Coniferen van 175cm of hoger, dan zijn 1 à 2 stuks per meter voldoende. In het begin staan deze ‘kegels’ ver uit elkaar, maar u zult zien dat deze ruimte binnen de kortste keren dichtgroeit. Coniferen zijn niet voor niks snelle groeiers! Al met al zijn Coniferen de ideale haagplanten. Ze blijven groen in de winter, zorgen voor voldoende privacy en, vergeleken met andere haagsoorten, groeien ze behoorlijk snel. Coniferen zijn onderverdeeld in verschillende soorten en maten. De kleuren variëren van licht- tot donkergroen en zelfs blauw. In principe zijn het naaldbomen, maar ze prikken niet en ze geven ook geen giftige bessen af: ideaal wanneer u huisdieren en/of kinderen heeft. Een Conifeer hoeft niet per se een haag te vormen, hij kan ook gewoon los in uw tuin geplant worden. Bij Haag-Heg kun u eenvoudig en voordelig online coniferen kopen. U kunt bij ons terecht voor diverse soorten.

Ons aanbod: