Privacy en beschutting in onze tuin vinden we allemaal fijn. Het is een vervelend idee als buren en voorbijgangers altijd in de tuin kunnen kijken. Vooral als u ’s zomers in de achtertuin zit, is het prettig om voldoende beschutting in de tuin te hebben. Veel mensen kiezen daarom voor een groene erfafscheiding. Zo’n afscheiding zorgt naast voor privacy, ook voor veel groen in de tuin. Wilt u daarnaast ook nog eens genieten van mooie bloemen? Dan is een hoge bloeiende haag een uitstekende keuze. 

Hoge bloeiende haag

Met een hoge bloeiende haag combineert u de voordelen van beschutting, groen én kleur in uw tuin. Een geliefde combinatie. Wanneer u een hoge bloeiende haag wilt, kunt u het beste kiezen voor een haag die snel groeit. Een snelgroeiende haag bereikt namelijk al vlot de gewenste hoogte. Zo geniet u al snel van beschutting en privacy in de tuin. Maar welke snelgroeiende haagplanten kennen nu eigenlijk een bloeiperiode? Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van hoge bloeiende hagen:

Rhododendron

Als er hoge bloeiende haag is die uitbundig bloeit, dan is het de Rhododendron wel. De Rhododendron is te herkennen aan zijn opvallende, gekleurde bloemen die in het voorjaar aan de plant verschijnen. De plant kan tot twee meter hoog worden en biedt het hele jaar door beschutting.

Portugese Laurier

Een andere populaire hoge bloeiende haag is de Portugese Laurier. Deze struik is ideale voor kleinere tuinen. Hij groeit namelijk vooral in de hoogte, en vrijwel niet in de breedte. In de lente groeien er prachtige witte bloemetjes aan de Portugese Laurier. Ze geven een vrolijke en frisse uitstraling aan uw tuin.

Japanse Hulst

De Japanse Hulst is een snelgroeiende haagplant met kleine groene blaadjes. Het is een extreem wintervaste plant, die met gemak de Nederlandse winters overleefd. Gedurende de winter blijven de bladeren dan ook mooi groen. De Japanse Hulst heeft een dichte begroeiing, waardoor u weinig last heeft van inkijk in de tuin. In het voorjaar staat de plant in bloei, waarna er zwarte besjes aan verschijnen.

Een ruim assortiment

Bent u benieuwd naar onze hoge bloeiende haagplanten? Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment: