Een_klimop_planten_tegen_schutting

Klimop planten tegen schutting

18 juni 2018 | Hans

Als u op zoek bent naar klimop planten tegen schutting, dan is de Hedera de perfecte keuze. De Hedera klimop is een populaire plant die prima tegen het Nederlandse klimaat kan. Zoals de naam al zegt klimt de klimop graag tegen constructies aan. De uniek-gevormde bladeren van de Hedera klimop blijven het hele jaar door mooi groen, zo heeft u ook in de winter beschutting en een kleurtje in de tuin. Omdat een klimop niet zelf omhoog kan groeien, heeft deze iets nodig om tegenaan te klimmen. Een veelgebruikte keuze is een gaasmat tussen twee houten palen. De Hedera kan over deze gaasmatten prima omhoog groeien. In zo’n drie jaar groeit de klimop haag volledig dicht, waardoor de klimop behoort tot snelgroeiende hagen. Wij leveren bij Haag-Heg alleen gecoate gaasmatten.

Klimop planten tegen schutting of andere oppervlakte

Klimop planten tegen schutting is niet de enige mogelijkheid om van deze veelzijdige plant te kunnen genieten. Ze kunnen op veel manieren worden ingezet. Sommigen kiezen ervoor om een kale muur te versieren doormiddel van klimop. Er kan dan worden gekozen om de plant zijn vrije weg te laten gaan tegen de bakstenen muur, of om een klimrek op te hangen waar deze zich aan kan hechten. Tevens kan een klimop plant gebruikt worden om een boog of prieel van groen te voorzien. Sommige mensen vinden het mooi om een klimop over de grond te laten kruipen tussen de andere planten om zo de grond te bedekken.

Klimop begeleiden

Wanneer u een klimop als een erfafscheiding wilt gebruiken dient deze tegen een bestaande constructie (gaas of schutting) omhoog te groeien. De Hedera is een zelfhechtende klimop soort. Deze zet zich vast doormiddel van hechtwortels. Echter kunt u jonge takjes een handje helpen door ze in de goede richting te begeleiden. Zet ze vast op de gewenste plaats doormiddel van speciale bindbandjes die de tak niet afknellen of snijden. Op die manier kunnen de taken de juiste richting in groeien zonder te gaan hangen. Wanneer een klimop geen houvast heeft zal deze over de grond gaan kruipen. Wanneer u besluit om een klimop te planten tegen uw schutting zijn er verschillende opties: u kunt klimop planten in pot kopen en die in de grond langs de schutting planten. Het duurt dan ongeveer drie jaar voordat de haag volledig dichtgegroeid zal zijn. Daarnaast bieden wij u ook de optie om kant en klare hedera hagen te kopen. Deze zijn tegen een gaasmat aangegroeid en u kunt deze rechtstreeks op de gewenste plek neerzetten.

Geïnteresseerd in onze Hedera klimop?