Nieuwe_tuin_aanleggen

Nieuwe tuin aanleggen

16 mei 2018 | Hans

Is het tijd voor een nieuwe tuin bij uw huis? Verhuist u naar een nieuwbouwwoning waarbij u een complete tuin dient aan te leggen of is uw huidige tuin simpelweg aan vervanging toe? Dat is natuurlijk een erg leuk project om aan te beginnen! Er hoeft echt niet per se een dure hovenier aan te pas te komen, u hoeft immers niet alle taken uit handen te geven. Hoewel het misschien beter is om het aanleggen van de terrastegels aan een professional over te laten, in verband met verzakking op lange termijn, zijn er genoeg werkzaamheden die u zelf kunt doen! Zelfs als u geen geboren klusser bent. Een nieuwe tuin aanleggen is een leuk project om u mee bezig te houden en laten we niet vergeten dat het harde werk enorm beloond wordt. Hoe lekker is het immers om in de zomer in uw mooie nieuwe tuin te zitten?

Tips bij het aanleggen van een nieuwe tuin

Of u er nou voor kiest om zelf een ontwerp te maken, of toch een hovenier in te schakelen voor deze klus, het is raadzaam om alvast wat dingen op een rij te zetten. Denk hierbij aan een lijst waarop staat hoe u uw tuin wenst te gebruiken (loungen, tuinieren, klussen?) en hoeveel tijd u ongeveer aan tuinieren kan/wil spenderen. Dit zijn handige dingen om te weten bij het efficiënt inrichten van een tuin. U wilt immers niet een tuin die vol staat met planten die regelmatig gesnoeid en bemest dienen te worden als u geen groene vingers wilt krijgen (een Rhododendron of een Beverboom Susan is met zijn relatief weinig onderhoud een goede keuze in zo’n geval). Daartegenover heeft een enthousiaste tuinier niks aan een tuin die vrijwel compleet betegeld is met een grote loungeset en een eethoek erop. Maak daarnaast ook een lijst daarop u alle dingen zet die u wel en niet mooi vindt. Denk aan verschillende materialen, planten, schuttingen, tegels en de aan- of afwezigheid van bepaalde elementen zoals een vijver, moestuin of terras. Maak eventueel een moodboard met afbeeldingen en foto’s van tuinen en stijlen die u heel erg aanspreken. Doormiddel van zo’n moodboard wordt een sfeer gecreëerd die omgezet kan worden naar werkelijkheid bij het aanleggen van de nieuwe tuin.

Tuinafscheiding aanleggen in de nieuwe tuin

Om het aanleggen van een nieuwe tuin helemaal compleet te maken, is ook een nieuwe tuinafscheiding benodigd! Bij een nieuwbouwproject worden de tuinen zelfs vrijwel altijd opgeleverd zonder schuttingen, dus de opties liggen open! Het aanleggen van een haag als tuinafscheiding is nog altijd favoriet. Niet alleen is dit een goedkope keuze ten opzichte van een houten schutting, het zorgt ook nog eens voor een prachtige kleur in de tuin. De beste hagen als tuinafscheidingen zijn de wintergroene varianten. Deze verzekeren u het hele jaar door van beschutting en privacy. Een Buxus is een prima haag die langzaam groeit en daarom niet vaak gesnoeid hoeft te worden. Heeft u liever een groter blad? Dan is een Klimop tegen een gaaswand een mooie keuze.

Een haag als tuinafscheiding