onderhoudsvriendelijke_struiken

Welke onderhoudsvriendelijke struiken zijn er allemaal?

6 maart 2019 | Hans

Een onderhoudsvriendelijke tuin wint steeds meer aan populariteit. In de drukke schema's die veel mensen hebben, blijft er helaas vaak weinig tijd over voor de tuin. Toch hoeft dit niet te gebruiken dat u geen mooie tuin kan hebben. Onderhoudsvriendelijk wil tevens niet dat maar weinig planten in de tuin staan. Integendeel. Het gaat er vooral om dat u kiest voor de juiste planten. Struiken die weinig onderhoud nodig hebben zijn de beste keuze. Maar welke onderhoudsvriendelijke struiken zijn er eigenlijk allemaal?

De basiselementen

Elke tuin bestaat uit een aantal basiselementen, zo ook een onderhoudsvriendelijke tuin. Meestal is dit een combinatie van wintergroene en wintervaste planten. Eventueel in combinatie met een paar eenjarige planten. Met een goede mix ziet uw tuin er zowel in de zomer als in de winter goed uit. Zo hoeft u niet bang te zijn dat uw tuin er saai uit komt te zien.

Onderhoudsvriendelijke struiken

Het grote voordeel van onderhoudsvriendelijke struiken is dat u er weinig omkijken naar heeft. Met de juiste struiken in de tuin, geniet u elk jaar weer van een groene tuin. Vaak u ze maar eens per jaar te snoeien, zodat ze er weer maandenlang tegenaan kunnen. Er zijn zelfs struiken die u helemaal niet hoeft te snoeien. Bent u benieuwd welke struiken onderhoudsvriendelijk zijn? Hieronder hebben we een aantal op een rijtje gezet:

Olijfwilg

De Olijfwilg is een struik die in vrijwel iedere tuin goed tot zijn recht komt. De plant is te herkennen aan zijn verschillende verschijningsvormen. In de herfst verschijnen er bloemetjes aan de olijfwilg, die een heerlijke geur verspreid. Na de bloeiperiode groeien er rode besjes aan de struik. Dit vormt een mooi contrast met de grove, zilvergroene bladeren. De Olijfwilg heeft weinig verzorging nodig. Een keer in het jaar snoeien in genoeg.

Sneeuwbal

Een andere onderhoudsvriendelijke struik is de Sneeuwbal . Deze sierlijke tuinplant is te herkennen aan zijn donkergroene bladeren. Het bijzondere aan deze plant is dat hij in de winter groeit, in tegenstelling tot veel andere planten. Ook doet hij het op vrijwel iedere plek in de tuin goed. Eens per jaar snoeien is voldoende.

Taxus

Een populaire onderhoudsvriendelijke struik is de Taxus . Deze struik wordt veelal gebruikt als haagplant of om in bloembakken te plaatsen. De struik heeft een hoge weergegeven, waardoor u weinig laatste heeft van inkijk in de tuin. De Taxus heeft niet veel water nodig en hoeft maar eens per jaar gesnoeid te worden. Het beste doet u dit in juni van september. Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment onderhoudsvriendelijke struiken: