Portugese_laurier_bemesten

Portugese laurier bemesten

21 april 2018 | Hans

Zodra de dagen weer wat warmen wordt gaan we weer lekker in de tuin aan de gang. Onkruid wordt tussen de tegels verwijderd, nieuwe planten worden in de grond geplaatst, gras wordt gemaaid en de tuinmeubelen worden weer schoongepoetst. Uw tuin kan er weer helemaal tegenaan deze zomer! Maar wist u dat de haag veelal wordt vergeten in dit proces? En dat terwijl een haag juist zo veel kan profiteren van goed onderhoud! Een haag dient immers niet alleen regelmatig gesnoeid te worden, er komt meer kijken bij het onderhoud van een haag. Heeft u er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om uw haag te voeden? De mooie bos bloemen die binnen op tafel staat heeft lekkere voedingsstoffen in zijn water gekregen, maar de haag wordt aan zijn lot over gelaten. Maar ook deze verdient een lekkernij! Uw haag geeft u het hele jaar door beschutting, dus dit is het moment om iets terug te doen. Wij delen onze kennis over het bemesten van uw Portugese laurier.

Waarom een Portugese laurier bemesten?

U profiteert optimaal van een Portugese laurier die mooi groen en dichtgegroeid is. Hierdoor krijgt u immers de beste beschutting in uw tuin. Door de juiste hoeveelheid voeding aan uw haag te geven kan deze groeien tot de beste dichtheid en deze compactheid achteraf ook handhaven. Echter is dit niet de enige reden om een haag te bemesten. Als uw Portugese laurier voedingsstoffen te kort komt dan gaat hij zelf op zoek naar de stoffen die hij te kort komt. De wortels van de haag gaan aanzienlijk groeien in verschillende richtingen, op zoek naar voedzame grond. Dit zorgt er niet alleen voor dat alle planten in de omgeving (ook bij de buren) bestolen worden van hun voedingsstoffen, het resulteert ook in betegeling die ontsierd wordt. Wortels zijn erg sterk en duwen makkelijk tegels opzij om ruimte te creëren. Zonde van uw tuin en van die van de buren! De oplossing is natuurlijk het bemesten van de Portugese laurier. Door dit op het juiste moment te doen vermijd u dat de plant zelf op zoek gaat naar voeding.

Wanneer en hoe kan ik een Portugese laurier mesten?

U dient uw hagen in het voorjaar te bemesten. Het bemesten van de Portugese laurier is belangrijk omdat er veel planten per strekkende meter staan. Hierdoor verliest de grond snel zijn voedingsstoffen en dient dus handmatig aangevuld te worden. De beste vorm van mest is organische mest. Deze mest soort verbeter de grond aanzienlijk. Beendermeel is een vorm natuurlijke mest die voedingsstoffen afgeeft over een lange periode. Door het bemesten voorziet u uw Portugese laurier op natuurlijke wijze van de nodige voeding en houdt u hun wortelgestel actief. Een goed bemeste haag is bovendien minder bevattelijk voor ziekten, heeft een hogere weerstand en zal langer gezond blijven.

Portugese laurier aanschaffen?