vaste_lenteplanten

De mooiste vaste lenteplanten op een rij

10 april 2019 | Hans

Als u naar buiten kijkt, zal het u opvallen dat momenteel alles in de bloesem of in bloei staat. Een prachtig gezicht! Vooral als tuinliefhebber geniet u hier waarschijnlijk enorm van. Misschien motiveert het u wel om weer lekker in uw eigen tuin aan de slag te gaan. Bent u op zoek naar nieuwe ideeën voor uw eigen tuin? In deze blog zetten we een aantal mooie vaste lenteplanten op een rij.

Vaste lenteplanten

Vaste lenteplanten, wat wordt daar nu eigenlijk precies mee bedoelt? In principe zijn dit gewoon vaste planten, die tijdens de lente in bloei staan. De lente is dé periode dat deze planten mogen stralen. Zoekt u nog naar een aantal mooie vaste lenteplanten? Hieronder hebben we een aantal mooie vaste lenteplanten voor u op een rij gezet:

Magnolia (Beverboom)

Als er een struik is die opvalt, dan is het de Magnolia wel. Deze voorjaarsbloeier wordt ook wel Beverboom genoemd en staat in de lente als een van de eerste planten te stralen. De struik is namelijk al vroeg in het voorjaar versierd met roze-witte opstaande bloemen. De Beverboom heeft een open structuur en wordt daarom vaak als solitaire plant in de tuin geplaatst.

Laurier Otto Luyken

De Laurier Otto Luyken is een plant uit de Laurierfamilie. Het is een van de kleinste varianten binnen zijn familie, maar daarmee niet de minst mooie. Deze struik geeft namelijk vrolijke witte bloemetjes in het voorjaar. Daarnaast is de plant te herkennen aan zijn stevige, donkergroene bladeren, welke zowel wintervast als wintergroen zijn. Het leuke aan de Otto Luyken is dat deze veel insecten en vlinders aantrekt. Dat zorgt voor veel leven in de tuin!

Rododendron

Met een Rhododendron in de tuin geniet u het hele jaar door van beschutting. Daarnaast geniet u van elk voorjaar van de prachtige bloemen die deze plant geeft. De struik is te herkennen aan zijn volle begroeiing. Dit maakt de struik ideaal als groene erfafscheiding voor in de tuin. Met een Rhododendron heeft u eigenlijk geen laatste van inkijk in de tuin. Zo kunt u 's zomers ongestoord genieten in uw tuin.

Een ruim assortiment

De struiken hierboven zijn slechts enkele voorbeelden van onze vaste lenteplanten. Bij Haag-Heg vindt u een uitgebreid assortiment. Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment: