Vaste_planten_voor_buiten

Vaste planten voor buiten

15 april 2018 | Hans

Het fijne van de meeste haagsoorten is dat deze ook prima als vaste planten voor buiten kunnen worden geplaatst. Het is een fijne manier om wat extra groen in uw tuin toe te voegen zonder dat het in de winter volledig kaal wordt. Daarnaast hebben veel van onze haagsoorten prachtige bloemen in het voorjaar en besjes in het najaar. Zo blijft de plant u verrassen met nieuwe kleuren. Het leuke van een haag als solitaire plan is dat u veel macht heeft over de vorm. U kunt de meeste hagen immers eenvoudig bijsnoeien waar nodig. Zo maakt u uw tuin helemaal naar smaak met een aantal vaste planten voor buiten.

Vaste planten voor buiten: lentebloeiers en besdragers

Voor die extra explosie van kleur buiten kunt u kiezen voor een vaste plant die bloemen en/of bessen krijgt tijdens bepaalde momenten van het jaar. Niet alleen zorgt dit voor een esthetische sfeer in de tuin, het is ook nog eens een goede manier om vogels en vlinders te lokken. Zo wordt het gezellig en levendig in uw tuin. En laten we niet vergeten dat bloemen een heerlijke geur verspreiden! Een aantal mooie vaste planten voor buiten die in de lente een mooi bloemetje laten zien zijn de Laurier Otto Luyken (Prunus laurocerasus Otto Luyken), de Schijnhulst (Osmanthus burkwoodii), de Beverboom Soulangeana (Magnolia Souelangeana), de Amerikaanse Kornoelje (Cornus Florida)  en verschillende typen Rhododendron. Of u nou fan bent van witte bloemen, of toch liever roze of lila, onze lentebloeiers zijn prima vaste planten voor buiten. Daarnaast hebben we ook nog de glansmispel (Photinia Fraseri Red Robin) die in het voorjaar prachtige felrode bladeren krijgt die een eyecatcher zijn in uw tuin. De Sneeuwbal (Viburnum Tinus) daarentegen geeft juist in de winter een fris sfeervol wit bloemetje in uw tuin.

Besdragers als vaste planten voor buiten

Een aantal opties vaste platen voor buiten bieden vrolijke besjes in bepaalde tijden van het jaar. Denk bijvoorbeeld aan de Gele Californische Cipres (Chamaecyparis Lawsoniana Ivonne) of zijn broertje de Blauwe Californische Cipres (Chamaecyparis Lawsoniana Columnaris). Deze zijn beide voorzien van kleurrijke bessen in de herfst wat zorgt voor een extra tint tussen alle prachtige herfstkleuren. De Taxus media Hicksii heeft zelfs in de zomer besjes. Deze hebben een zachte rode kleur die vrolijk afsteken tegen de groene naalden van deze vaste plant voor buiten. Verschillende soorten Hulst (Ilex) zullen ook besjes geven. Mocht u toch op zoek zijn naar vaste planten voor buiten die een vrolijk lichtgroen tintje hebben het hele jaar door dezelfde kleur behoudt, dan is de Levensboom Martin (Thuja plicata Martin) perfect voor u! Deze kunnen bijvoorbeeld met meerderen bij elkaar worden geplaatst in kegelvormen. Dat straalt karakter uit in uw tuin!

Kijk rond in ons assortiment