Als het gaat om het aanleggen en inrichten van een tuin, is er van alles mogelijk. Vaak is een mooie haag de basis van uw tuin. Deze zorgt voor de benodigde privacy en beschutting in de tuin. Naast het aanleggen van een haag is het leuk om hier en daar wat plantenborders te plaatsen. Dit brengt net wat meer leven in de tuin. Wilt u nog meer leven in de tuin creëren? Denk er dan eens over na om vaste planten in bloembakken neer te zetten. Dit geeft uw tuin net dat beetje extra!

Vaste planten in bloembakken

Wanneer u op zoek bent naar vaste planten voor in bloembakken is er veel keuze. In principe kunt u vrijwel alle vaste planten hiervoor gebruiken. Echter worden sommige vaste planten na verloop van tijd wel iets breder. Deze planten kunnen op zich gewoon in bloembakken geplaatst worden. Het is dan echter wel belangrijk dat u de plant regelmatig snoeit. Kortom: de ene vaste plant is geschikter om in een bloembak te zetten dan de ander. Dit heeft met name te maken met de vorm van de plant en de groeisnelheid. We hebben een aantal vaste planten voor in bloembakken voor u op een rijtje gezet:

Laurier

De Laurier (Prunus) is een vaste plant die veel gebruikt wordt als haagplant. Toch is deze plant ook heel geschikt om in een bloembak te zetten. Naast dat dit een speels effect geeft, ziet het er ook nog eens stijlvol uit. Vooral in een landelijke tuin komen deze bloembakken prachtig tot zijn recht. Het fijne aan de Laurier is dat de bladeren van de struik een hoge dichtheid hebben. Hierdoor is deze gemakkelijk in vorm te houden. De Laurier is zowel wintergroen als wintervast. U geniet dus het hele jaar door van een levendige uitstraling in uw tuin.

Hulst (Ilex)

De Hulst (Ilex) is een winterharde struik die gemakkelijk is in het onderhoud. De plant groeit niet hard en wordt ook niet heel breed. Dit maakt het een ideale vaste plant voor in bloembakken. Kenmerkend aan de plant zijn de leerachtige, donkergroene bladeren met scherpe tandjes. Als u geluk heeft geeft de Hulst in de herfst prachtige, rode besjes. Een leuke versiering, die veel vogels aantrekt.

Sneeuwbal

De Sneeuwbal (Viburnum Tinus) is een veelzijdige vaste plant. De plant is de herkennen aan zijn witte bloemen in de lente en de zwartblauwe besjes in de herfst. Ook in de winter behoudt de sneeuwbal zijn identiteit. De bladeren van struik blijven namelijk gedurende de hele winter groen. De Sneeuwbal is geen strakke haagplant, maar heeft juist een speels karakter. Dit maakt de struik ideaal om in een bloembak te zetten.

Bent u benieuwd naar onze vaste planten voor in bloembakken? Onderstaand vindt u een greep uit ons assortiment: