vaste_planten_kwekerij

Haag & Heg: een vaste planten kwekerij

22 november 2018 | Hans

Vaste planten vormen de basis voor uw tuin. Zonder vaste planten in de tuin, bent u ieder jaar genoodzaakt om nieuwe planten te plaatsen. Zonde van uw tijd en energie. Met vaste planten stelt u een basis samen waarmee u jarenlang vooruit kunt. Het geeft karakter aan de tuin. Haag & Heg is een vaste planten kwekerij die u vakkundig helpt met het uitzoeken van geschikte planten voor uw tuin. In dit artikel vertellen we u meer over vaste planten. Wat zijn de kenmerken en voordelen van vaste planten?

Kenmerken van vaste planten

Het belangrijkste kenmerk van vaste planten is dat ze ieder jaar terugkomen. Het is de fundering van de tuin. Veel van deze planten zijn wintergroen. Dat betekent dat ze gedurende het hele jaar blad en kleur behouden. Vaste planten blijven dus ook groen tijdens de winter. De niet-wintergroene planten sterven in de herfst bovengronds af. Ze houden een winterslaap onder de grond. Daarna komen ze ieder jaar terug. Elk jaar weer iets groter dan het voorgaande jaar. Zo zorgen ze ieder jaar weer voor nieuw tuinplezier. Door te kiezen voor de juiste mix aan soorten, volgen de bloeiperioden van de planten elkaar op. Zo is er elke tijd van het jaar wel een plant die in bloei straat. Het hele jaar door een gezellige tuin!

Voordelen vaste planten

Omdat wij al 30 jaar een vaste planten kwekerij zijn, kunnen wij u alles vertellen over de voordelen van vaste planten. Het is ons specialisme. We noemen een aantal belangrijke voordelen van deze planten:

1) Elk jaar weer plezier

Het ligt voor de hand, maar is daarom niet minder belangrijk: van vaste planten kun je elk jaar weer opnieuw genieten. Vaste planten vragen in het begin iets meer tijd. Maar als ze eenmaal op gang zijn, kun je er jaar na jaar van genieten.

2) Minder sproeien

Vaste planten hebben meestal diepe wortelen. Als het een lange tijd droog weer is, dan hebben ze hier minder last van. Ze bedekken grote stukken grond, waardoor de tuin minder snel uitdroogt. Met vaste planten hoef je dus minder te sproeien tijdens de zomer.

3)Minder onkruid

Als vaste planten eenmaal zijn aangeslagen, krijgt onkruid geen kans meer. Elk jaar worden de planten groter en bedekken ze meer grond met hun bladeren. Dit zorgt voor minder onkruid.

4) Bijna altijd kleur

Vaste planten bloeien elk jaar op hetzelfde moment. Daar kun je mooi gebruik van maken door een mix van diverse vaste planten te kiezen. De ene plant bloeit in de lente en de ander juist in de herfst. Zo heb je elk moment van het jaar wel een plant die bloeit.

Vaste planten kwekerij

Haag & Heg is een vaste planten kwekerij met een zeer uitgebreide keuze aan vaste planten. Onderstaand vindt u een greep uit ons assortiment: