vaste_planten_voor_buiten

Vaste planten voor buiten: de mogelijkheden

18 april 2019 | Hans

Vaste planten voor buiten zijn er ontzettend veel. Het leuke hieraan is dat u zoveel verschillende kanten mee op kunt. Een mooie haag voor in de voortuin of een heg als groene erfafscheiding. En dan hebben we het nog niet eens gehad over plantenborders, solitaire planten en planten in bloembakken. U leest het al, de mogelijkheden zijn uiteenlopend. In deze blog delen we een aantal ideeën voor vaste planten voor buiten met u. 

Uitgestrekte planten voor buiten

Bij Haag-Heg zijn wij gespecialiseerd in vaste planten voor buiten. In onze webshop vindt u diverse varianten, die allemaal hun eigen charme hebben. Op zoek naar inspiratie? Hieronder vindt u een aantal leuke tuin-ideeën:

Een groene erfafscheiding

Een van de ideeën die hierboven al werd genoemd is het aanleggen van een groene erfafscheiding. U kunt er natuurlijk voor kiezen om een schutting te plaatsen, maar een groene afscheiding brengt veel meer leven in uw tuin. De struik om een groene erfscheiding te creëren is de Hedera , ook wel Klimop genoemd. Deze klimplant is de koning van de groene erfafscheidingen. Naast dat de struik zeer geschikt is voor het Nederlandse klimaat, blijft deze ook nog eens het hele jaar door groen. Zo geniet u het hele jaar door van een groene tuin.  

Mix van wintergroen en wintervast

Bij het samenstellen van een tuin vinden mensen het vaak moeilijk om te bepalen welke mix van struiken ze moeten kiezen. Welke vaste planten voor buiten zijn geschikt? Laten we vooropstellen dat er ontzettend veel combinaties mogelijk zijn. Wilt u het hele jaar door genieten van een levendige tuin? Dan raden we u aan om te gaan voor een mix van wintervaste en wintergroene planten. Het voordeel van wintergroene planten is dat ze het gehele jaar door groen blijven. Ook tijdens de koude wintermaanden. De planten die enkel wintervast zijn verliezen gedurende deze periode wel hun bladeren, maar komen in het voorjaar weer prachtig tot bloei. Met deze mix bent u altijd verzekerd van een groene, levendige tuin.

Een plantenborder

Een ander leuk idee met vaste planten voor buiten is het vormen van een plantenborder. In een plantenborder ontwikkeld u verschillende struiken met elkaar, wat zorgt voor een speels effect. Geschikte struiken om te gebruiken bij een plantenborder zijn de Sneeuwbal , Amerikaanse Kornoelje en de Beverboom . Benieuwd naar meer vaste planten voor buiten? Bekijk onze webshop. Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment: