Vaste_planten_voor_in_de_tuin

Vaste planten voor in de tuin

23 maart 2018 | Hans

Bij Haag-Heg zijn we gespecialiseerd in vaste planten voor in de tuin die geschikt zijn als haag. Naast de hoeveelheid en lijn van aanplanten maakt in basis het snoeiplan het grootste verschil of vaste planten voor in de tuin zich vormen tot een haag of niet. Veel van deze heg-geschikte vaste planten voor in de tuin kunnen ook solitair geplaatst worden.

Groenblijvende vaste planten voor in de tuin

Groenblijvende vaste planten voor in de tuin zorgen ervoor dat u het hele jaar rond kleur in de tuin hebt. Bij hagen en heggen ligt deze keus voor de hand omdat u daarmee gegarandeerd bent van beschutting in privacy. Solitair geplaatst kunnen winterharde groenblijvers zorgen voor een mooie balans in de wintertuin. Groenblijvende planten voor in de tuin die in de herfst of winter bes-dragend zijn geven een extra kleurrijk effect. Hulst heckenfee ( Ilex meserveae Heckenfee), Sneeuwbal, Olijfwilg, Taxus media Hicksii en diverse conifeersoorten zijn hier voorbeelden van. De Meidoorn (Crataegus Monogyna) behoort eveneens tot de vaste plant voor in de tuin die in de herfst een extra hoge decoratieve waarde hebben. Meestal wordt de Meidoorn gebruikt als haag, maar solitair tegen een wand geplaatst doet hij het ook prima. Deze plant kan erg hoog worden, tot wel 10 meter. Wilt u van deze vaste plant voor in de tuin een haag maken? Dan hebben we een tip: Wist u dat op diverse plaatsen in Nederland de aanleg van een meidoornhaag wordt gesubsidieerd. Het is een landschapselement dat natuurbeheerders graag in stand houden. Wilt u weten of uw haag hiervoor in aanmerking komt, dan kunt u contact op met de plaatselijke natuurvereniging.

Vaste planten voor in de tuin; Snel of langzaamgroeiers

Naast groene of bladverliezende vaste planten voor in de tuin, waaronder Krentenboom, Haagbeuk, Meidoorn, Groene beuk zijn de planten uit ons assortiment onder te verdelen in snelgroeiende en langzaam groeiende vaste planten voor in de tuin. Coniferen, Taxus media Hicksii (mooie rode bessen in de herfst), Hulst Alaska en Japanse Hulst en de Schijnhulst, met in de zomer prachtige witte bloemen, zijn voor voorbeelden van snelgroeiende vaste planten. Zeer geschikt om snel een dichte haag mee te creëren of om snel structuur mee aan te brengen in een nieuwe tuin. Ook Bamboe behoort tot de snelgroeiers. In ons assortiment hebben we Bamboe Simba opgenomen. Deze groeit snel, maar woekert niet en bereikt een lengte tot ongeveer 1.25. Bent u juist op zoek naar vaste planten voor in de tuin die het wat rustiger aan doen in groei, dan zijn bijvoorbeeld de Chinese Kornoelje (Cornus Chinensis), Schijnhulst (Osmanthus burkwoodii), Laurier Otto Luyken (Prunus laurocerasus Otto Luyken) of de Sneeuwbal aanraders. In de lente dragen deze planten fraaie witte bloemen.

Vaste planten in haagvorm

Een deel van onze vaste planten voor in de tuin is leverbaar als kant-en-klare haag, waaronder de Glansmispel, Portugese Laurier, Taxus Baccat en de Klimop. Waar u ook voor kiest, al onze vaste planten voor in de tuin worden met zorg, passie en liefde opgekweekt in ons eigen bedrijf. Klaar om uw tuin langdurig en gezond te sieren.

Onze vaste planten voor in uw tuin