vaste_planten_voorjaarsbloeiers

Welke planten zijn voorjaarsbloeiers?

7 februari 2019 | Hans

Hoewel het momenteel nog winter is, kijkt menig mens al uit naar het voorjaar. Nog maar een paar weken en dan begint meteorologische lente. Wat een heerlijk vooruitzicht dat de natuur over een paar weken weer tot leven komt! Het leuke aan de natuur is dat elke plant zijn eigen ritme heeft. De ene plant komt al vroeg in het voorjaar tot bloei, terwijl de ander geduldig wacht tot het einde van de zomer. Welke vaste planten zijn nu eigenlijk voorjaarsbloeiers?

Vaste planten voorjaarsbloeiers

Als tuinliefhebber kunt u waarschijnlijk niet wachten tot de eerste struiken in uw tuin weer tot bloei komen. Na een periode van rust komt er weer leven in de tuin. Bent u bezig met het samenstellen van een nieuwe tuin en wilt u er zeker van zijn dat er een aantal voorjaarsbloeiers bij zitten? We hebben een aantal mooie voorjaarsbloeiers voor u op een rijtje gezet.

Magnolia

Als er een struik de schoonheidsprijs verdient, dan is het wel de Magnolia (ofwel Beverboom). Deze uitbundig bloeiende plant brengt uw tuin in het voorjaar helemaal tot leven. Als een van de eerste planten komt hij tot bloei. De struik is te herkennen aan zijn wit-roze opstaande bloemen.

Rhodondendron

Een andere geliefde voorjaarsbloeier is de Rhodondendron. In de lente verschijnen er mooie bosjes klokvormige bloemen aan de struik. Het fijne aan deze plant is dat hij gedurende het hele jaar zijn bladeren behoudt. Hierdoor biedt hij het hele jaar door privacy en beschutting. Dit maakt de struik heel geschikt om een haag mee te planten.

Schijnhulst

Aan dit lijstje met vaste planten voorjaarsbloeiers mag de Schijnhulst zeker niet ontbreken. Het is een prachtige plant voor in een klassieke of landelijke tuin. De struik is te herkennen aan het bijzondere leerachtige karakter van de bladeren. In de lente groeien er mooie klokvormige bloemetjes aan de struik met gele knopjes. Een vrolijk gezicht in de tuin!

Voorjaarsbloeiers

De bovenstaande planten zijn slechts enkele voorbeelden van onze voorjaarsbloeiers. Op onze website vindt u diverse struiken die in het voorjaar tot bloei komen. Bij elke plant staat precies aangegeven in welke periode deze tot bloei komt. Een greep uit ons assortiment vindt u hieronder:

 

Welke planten zijn voorjaarsbloeiers?