voordeel_van_haagelementen

Wat is het voordeel van haagelementen?

1 mei 2020 | Hans

De meeste Nederlanders vinden het heerlijk om een eigen tuin te hebben. Als het lekker weer is, zijn we dan ook het zoveel mogelijk buiten te vinden. Lekker tuinieren op de zaterdagmiddag of gezellig barbecueën met vrienden: we genieten er graag van. Wanneer u veel tijd in de tuin doorbrengt, is het mooier als er voldoende beschutting is. Haagelementen zijn hier ideaal voor. Wat zijn de voordelen van haagelementen? 

Het voordeel van haagelementen

Kant-en-klare haagelementen zijn ideaal om directe beschutting in uw tuin te creëren. Heeft u een nieuw huis, maar is de tuin nog niet volgroeid? Dan bieden kant-en-klare haagelementen veel voordelen. Allereerst geniet u meteen van veel groen in de tuin. U hoeft niet jarenlang te wachten tot uw haag volgroeid is. Op het moment dat u de haag plant, heeft deze al een mooie hoogte. Een ander belangrijk voordeel van haagelementen is dat u direct beschutting in de tuin heeft. Heeft u voor het laatst van inkijk in de tuin? Na het plaatsen van een kant en klare haag is dit verleden tijd.

Ideaal voor nieuwbouwhuizen

Vooral voor tuinen van nieuwbouwhuizen zijn het plaatsen van haagelementen ideaal. Wanneer het huis nieuw is, geldt dat meestal ook voor de tuin. Vaak is de tuin nog niet eens afgeschermd door een erfscheiding, waardoor buren en voorbijgangers gemakkelijk in uw tuin kijken. Het voordeel van haagelementen is dat u gelijk geniet van privacy. Wel zo prettig als u 's zomers in de tuin zit toch?

Een goede weerbaarheid

Een ander voordeel van haagelementen is dat ze minder verzorging nodig hebben dan jonge haagplantjes. Doordat ze al bijna volgroeid zijn, hebben de planten een goede weerbaarheid. Daarnaast hebben ze op de kwekerij al veel meststoffen meegekregen, waardoor ze sterk zijn en goed groeien. Wel is het raadzaam om de struik direct na het planten voldoende water te geven. Zo kan de plant zich goed wortelen. Is de plant eenmaal goed geworteld? Dan heeft hij daarna niet veel verzorging meer nodig. Eens per jaar snoeien is vaak al voldoende.

Ruime keuze in onze webshop

Zoals u hierboven leest, bieden kant en klare haagelementen veel voordelen. Bent u hiernaar op zoek? Dan bent u bij Haag-Heg aan het juiste adres. In onze webshop vindt u diverse varianten, zoals de Laurier , Taxus en Rode beuk . Maar ook de Haagliguster , Klimop en de Levensboom vindt u in ons assortiment. Hieronder vindt u de verschillende maten haagelementen: