Welke_haag_kan_u_planten_

Welke haag kan ik planten?

17 april 2018 | Hans

Bij Haag-Heg specialiseren wij ons in planten die ingezet kunnen worden als haag. Weet u niet welke haag u kan planten? Laat ons grote aanbod u dan inspireren! Een haag is immers een onmisbaar element in de meeste tuinen. Het kan dienen als een afscheiding zodat de buren of mensen op straat niet in uw tuin kunnen kijken. Tevens kunnen hagen op vele creatieve manieren worden ingezet om uw tuin te decoreren. Denk aan hagen als solitaire planten, lage heggetjes die een speels doolhof vormen, klimop tegen de muur of schutting om deze van groen te voorzien of ware gesnoeide kunstwerken als middelpunt van de tuin. Waarvoor gaat u uw haag gebruiken? Zodra we dit weten kunnen we gaan kijken welke haag u het beste kunt planten.

Welke haag kan ik het beste planten?

Zodra u weet waar u uw haag voor wilt gebruiken kunnen we verder gaan kijken. Bij afscheidingshagen is het bijvoorbeeld aan te raden om een wintergroene variant te nemen. Dit zorgt ervoor dat u ook in de winter geen inkijk hebt en zo uw privacy optimaal houdt. Bij afscheidingen is het tevens ideaal als de plant niet te snel groeit. Hoe sneller de groei, hoe meer onderhoud en snoeibeurten de haag vereist. Goede voorbeelden hiervan zijn de verschillende typen Rhododendron en Hulst (Ilex). Indien u het leuk vindt om in bepaalde tijden van het jaar een extra kleurtje in uw tuin te zien, kunt u kiezen voor een lentebloeier of een besdrager. Deze hagen groeien bloemen en/of bessen die op hun beurt weer voor meer leven in de tuin zorgen. Vogels, vlinders en hommels zijn dol op de lekkere geuren van deze hagen! Denk aan de Sneeuwbal (Viburnum Tinus). Mocht het uw wens zijn om creatief aan de gang te gaan en leuke vormen in uw tuin te snoeien dan dient uw ideale haag een goede dichtheid te hebben, zodat de vormen compact en nauwkeurig ogen. Hierbij is de buxus uw beste vriend!

Zo is er voor ieder doeleinde en elke wens een geschikte haag. Kijk gerust even rond in onze webhop om ideeën op te doen. We staan natuurlijk altijd voor u klaar als  u vragen heeft!

Ons aanbod hagen