Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 19,50 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Rotundifolia' kluit 125-150 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 19,50
Kiezen
15+
€ 16,80
Kiezen
Je bespaart 13%
50+
€ 16,30
Kiezen
Je bespaart 16%
100+
€ 15,90
Kiezen
Je bespaart 18%
Meer productinformatie >
Laurier 'Rotundifolia' kluit 125-150 cm is te bestellen in veelvoud van 1
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Laurier 'Rotundifolia' kluit 125-150 cm

De Laurier 'Rotundifolia' kluit 125-150 cm is een populaire lauriersoort die snel groeit en wintergroen blijft. Deze laurier gedijt in zon en schaduw en is gemakkelijk te onderhouden. Hij heeft weinig eisen aan bodemsamenstelling en bescherming, en zal in de meeste omstandigheden uitgroeien tot een grote, gezonde haag. De groei kan worden gecontroleerd door regelmatig te snoeien, maar als u liever een brede en wilde groei wenst, is dit ook mogelijk. De grote bladeren en breedte van de Laurier 'Rotundifolia' kluit 125-150 cm zorgen ervoor dat uw haag volledig dicht is.

De Laurier 'Rotundifolia' kluit 125-150 cm is een redelijk winterharde haag die temperaturen tot -15°C aankan zonder bladverlies. Het planten van deze haag kan het hele jaar door, behalve bij (nacht)vorst. Het is aan te bevelen om bij droogte de grond rond uw haag regelmatig te bevochtigen om uitdroging te voorkomen. Het aanplanten van twee hagen per strekkende meter is ideaal voor het creëren van een dichte haag.

Voordelen
 • Groeit tot 50 cm per jaar
 • Zeer snel dichtgegroeid
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Matig vatbaar voor ziekten

Eigenschappen Laurier 'Rotundifolia' kluit 125-150 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Rotundifolia' kluit 125-150 cm planten

Het planten van de laurier ‘Rotundifolia’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. De wortels hoeven maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een mooie dichtheid te bereiken raden wij u aan om de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Deze afstand is afhankelijk van de formaten die u bestelt. Gebruik de rekentool om te berekenen hoeveel u nodig heeft om een volle laurier ‘Rotundifolia’ haag te vormen.

Laurier 'Rotundifolia' kluit 125-150 cm onderhoud

De laurier ‘Rotundifolia’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Het maakt de ‘Rotundifolia’ een ontzettend populaire haagsoort. Want u wilt toch ook vooral van uw haag kunnen genieten? Om uw haag in perfecte conditie te houden is enig onderhoud wel noodzakelijk. Wanneer u dit regelmatig bijhoudt, zal het u nooit veel werk opleveren.

Bewatering

De prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. In het voorjaar en tijdens periodes van droogte raden we aan om uw planten wel extra water te geven. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant gedurende enkele weken van voldoende water te voorzien.

Bescherming

Plaats uw haag bij voorkeur op een plek in de tuin waar deze enige bescherming krijgt van de koude wind. De ‘Rotundifolia’ staat bekend als ‘makkelijke’ haagplant, maar is niet zo sterk als de qua uiterlijk zeer vergelijkbare laurier ‘Novita’. De bladeren van de ‘Rotundifolia’ zijn enkel wat groter. Wilt u meer zekerheid, kies dan voor de ‘Novita’.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lagere haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Een laurierhaag kan zonder problemen ver teruggesnoeid worden, de takken zullen weer opnieuw uitlopen.

Voeding

De laurier ‘Rotundifolia’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. Bij Haag & Heg vindt u organische mest welke zeer geschikt is voor hagen zoals de laurier ‘Rotundifolia’.

Bestel bij Haag & Heg

Wij halen onze hagen rechtstreeks van onze eigen kwekerij, waar we elke haag met zorg en passie grootbrengen om u te verzekeren van de beste kwaliteit hagen. Ons vertrouwde transportbedrijf, dat al jaren met ons samenwerkt, zorgt voor een snelle en onbeschadigde aflevering van uw bestelling. Met onze ervaring in transport, kunt u erop vertrouwen dat uw bestelling veilig bij u thuis wordt afgeleverd. Om de hagen zo min mogelijk te belasten, worden de hagen pas kort voor verzending ingepakt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft over ons assortiment of uw bestelling.