Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 26,75 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Rotundifolia' kluit 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 26,75
Kiezen
15+
€ 25,65
Kiezen
Je bespaart 4%
25+
€ 25,15
Kiezen
Je bespaart 5%
50+
€ 24,50
Kiezen
Je bespaart 8%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Laurier 'Rotundifolia' Kluit 150-175 cm

De Laurier 'Rotundifolia' Kluit 150-175 cm is een snelgroeiende lauriersoort die geliefd is om zijn vermogen om snel een dichte haag te vormen. Hoewel deze plant enigszins vatbaar is voor ziekten, is deze gemakkelijk te onderhouden en gedijt het goed in zowel zon als schaduw. De Laurier 'Rotundifolia' Kluit 150-175 cm is een wintergroene plant. De plant heeft weinig eisen wat betreft bodemsamenstelling en bescherming en zal in de meeste omstandigheden uitgroeien tot een grote en gezonde plant.

De haag groeit ongeveer 45 tot 50 centimeter per jaar en heeft een groeiperiode tussen april en september. De groei kan worden gecontroleerd door regelmatig snoeien. De laurier ‘Rotundifolia’ Kluit 150-175 cm is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -15°C aan. Het planten van de laurier kan het hele jaar door plaatsvinden, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Bij het planten is het belangrijk om aanplantgrond te gebruiken en de planten niet te diep te plaatsen. Voor een dichte haag bevelen we twee planten per strekkende meter aan.

Voordelen
 • Groeit tot 50 cm per jaar
 • Zeer snel dichtgegroeid
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Matig vatbaar voor ziekten

Eigenschappen Laurier 'Rotundifolia' kluit 150-175 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Rotundifolia' kluit 150-175 cm planten

Het planten van de laurier ‘Rotundifolia’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. De wortels hoeven maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een mooie dichtheid te bereiken raden wij u aan om de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Deze afstand is afhankelijk van de formaten die u bestelt. Gebruik de rekentool om te berekenen hoeveel u nodig heeft om een volle laurier ‘Rotundifolia’ haag te vormen.

Laurier 'Rotundifolia' kluit 150-175 cm onderhoud

De laurier ‘Rotundifolia’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Het maakt de ‘Rotundifolia’ een ontzettend populaire haagsoort. Want u wilt toch ook vooral van uw haag kunnen genieten? Om uw haag in perfecte conditie te houden is enig onderhoud wel noodzakelijk. Wanneer u dit regelmatig bijhoudt, zal het u nooit veel werk opleveren.

Bewatering

De prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. In het voorjaar en tijdens periodes van droogte raden we aan om uw planten wel extra water te geven. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant gedurende enkele weken van voldoende water te voorzien.

Bescherming

Plaats uw haag bij voorkeur op een plek in de tuin waar deze enige bescherming krijgt van de koude wind. De ‘Rotundifolia’ staat bekend als ‘makkelijke’ haagplant, maar is niet zo sterk als de qua uiterlijk zeer vergelijkbare laurier ‘Novita’. De bladeren van de ‘Rotundifolia’ zijn enkel wat groter. Wilt u meer zekerheid, kies dan voor de ‘Novita’.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lagere haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Een laurierhaag kan zonder problemen ver teruggesnoeid worden, de takken zullen weer opnieuw uitlopen.

Voeding

De laurier ‘Rotundifolia’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. Bij Haag & Heg vindt u organische mest welke zeer geschikt is voor hagen zoals de laurier ‘Rotundifolia’.

Bestellen bij Haag & Heg

Onze haagplanten worden exclusief gekweekt onder optimale omstandigheden op onze eigen velden. Doordat wij jarenlang samenwerken met een gerenommeerd transportbedrijf met volop ervaring in het vervoeren van haagplanten, kunnen wij een snelle en onbeschadigde levering van uw bestelling garanderen. Om de planten te beschermen tijdens het transport binden we een juten zak om de kluit. U kunt uw Laurier 'Rotundifolia' Kluit 150-175 cm inclusief zak in de grond zetten, deze is biologisch afbreekbaar. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.