Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 286,55 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Rotundifolia' kluit 300-350 cm

Plantafstand
1,2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 5 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
5+
€ 286,55
Kiezen
10+
€ 248,90
Kiezen
Je bespaart 13%
15+
€ 242,30
Kiezen
Je bespaart 15%
30+
€ 239,00
Kiezen
Je bespaart 16%
Meer productinformatie >
Laurier 'Rotundifolia' kluit 300-350 cm is te bestellen in veelvoud van 1
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving laurier 'Rotundifolia' kluit 300-350 cm

De laurier 'Rotundifolia' kluit 300-350 cm is een geliefde lauriersoort vanwege zijn snelle groei. Vergelijkbaar met de laurier ‘Novita’, is deze plant wintergroen en gedijt zowel in de zon als in de schaduw. Hoewel deze variant iets vatbaarder is voor ziekten, is de ‘Rotundifolia’ gemakkelijk te onderhouden, met minimale eisen voor standplaats en bodem. Bij Haag & Heg is de aanschaf van deze haag heel eenvoudig, waardoor privacy, beschutting en een groene tuin binnen handbereik liggen.

Met jaarlijkse groei van 45 tot 50 centimeter, bereikt de laurier 'Rotundifolia' kluit 300-350 cm snel haaghoogte, wat ideaal is voor het creëren van een dichte afscheiding. Regelmatig snoeien biedt controle over de groei, en de brede bladeren zorgen voor een volledig blikdichte haag. De plant, winterhard tot -15°C, behoudt zijn blad tijdens milde winters.

Hoewel de ‘Rotundifolia’ weinig eisen stelt aan bodem en standplaats, gedijt deze beter op een beschutte locatie. Extra water is nodig na het planten en tijdens droge periodes, maar over het algemeen is de plant niet veeleisend. Snoeien, bemesten in het voorjaar en bescherming tegen koude wind dragen bij aan een gezonde en aantrekkelijke ‘Rotundifolia’ haag, die maximaal vier meter hoog kan worden.

Voordelen
 • Groeit tot 50 cm per jaar
 • Zeer snel dichtgegroeid
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Matig vatbaar voor ziekten

Eigenschappen Laurier 'Rotundifolia' kluit 300-350 cm

Plantafstand
1,2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot april
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Rotundifolia' kluit 300-350 cm planten

Het planten van de laurier ‘Rotundifolia’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. De wortels hoeven maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een mooie dichtheid te bereiken raden wij u aan om de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Deze afstand is afhankelijk van de formaten die u bestelt. Gebruik de rekentool om te berekenen hoeveel u nodig heeft om een volle laurier ‘Rotundifolia’ haag te vormen.

Laurier 'Rotundifolia' kluit 300-350 cm onderhoud

De laurier ‘Rotundifolia’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Het maakt de ‘Rotundifolia’ een ontzettend populaire haagsoort. Want u wilt toch ook vooral van uw haag kunnen genieten? Om uw haag in perfecte conditie te houden is enig onderhoud wel noodzakelijk. Wanneer u dit regelmatig bijhoudt, zal het u nooit veel werk opleveren.

Bewatering

De prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. In het voorjaar en tijdens periodes van droogte raden we aan om uw planten wel extra water te geven. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant gedurende enkele weken van voldoende water te voorzien.

Bescherming

Plaats uw haag bij voorkeur op een plek in de tuin waar deze enige bescherming krijgt van de koude wind. De ‘Rotundifolia’ staat bekend als ‘makkelijke’ haagplant, maar is niet zo sterk als de qua uiterlijk zeer vergelijkbare laurier ‘Novita’. De bladeren van de ‘Rotundifolia’ zijn enkel wat groter. Wilt u meer zekerheid, kies dan voor de ‘Novita’.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lagere haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Een laurierhaag kan zonder problemen ver teruggesnoeid worden, de takken zullen weer opnieuw uitlopen.

Voeding

De laurier ‘Rotundifolia’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. Bij Haag & Heg vindt u organische mest welke zeer geschikt is voor hagen zoals de laurier ‘Rotundifolia’.

De beste hagen vindt u bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg leveren we topkwaliteit hagen van onze eigen kwekerij. De laurier 'Rotundifolia' kluit 300-350 cm planten worden met zorg klaargemaakt voor verzending, zodat ze in optimale staat aankomen. Service, kwaliteit en snelle levering binnen vier dagen. Neem contact op voor persoonlijk advies van deskundige medewerkers.