Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 9,10 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Rotundifolia' kluit 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 9,10
Kiezen
15+
€ 8,35
Kiezen
Je bespaart 8%
50+
€ 8,30
Kiezen
Je bespaart 8%
100+
€ 8,10
Kiezen
Je bespaart 10%
Meer productinformatie >
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Laurier 'Rotundifolia' Kluit 80-100 cm

De laurier ‘Rotundifolia’ Kluit 80-100 cm is een populaire haag keuze vanwege zijn snelle groei. Deze wintergroene plant gedijt goed in zowel zonnige als schaduwrijke gebieden. Het onderhoud van deze haag is relatief eenvoudig, omdat hij weinig eisen stelt aan de locatie, bescherming en bodemsamenstelling. Bovendien behoudt de plant zijn blad in de winter, zodat uw tuin het hele jaar door groen blijft. Met een groeisnelheid van ongeveer 45-50 centimeter per jaar kunt u binnen enkele jaren een hoge haag creëren.

U kunt de groei van de laurier ‘Rotundifolia’ Kluit 80-100 cm goed beheersen door regelmatig te snoeien. Of u nu een wilde of een strakke groei wenst, de brede bladeren van deze plant zorgen voor een volledig ondoorzichtige haag. Tijdens de zomer kunt u dus ongestoord van uw eigen tuin genieten. Deze winterharde plant kan temperaturen tot -15°C weerstaan en is dus een uitstekende keuze voor alle seizoenen. Het planten van deze haag kan het hele jaar door, behalve bij vorst. Voor een optimale groei raden wij aan om drie planten per strekkende meter te gebruiken en gebruik te maken van aanplantgrond bij het planten van de haag.

Voordelen
 • Groeit tot 50 cm per jaar
 • Zeer snel dichtgegroeid
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Matig vatbaar voor ziekten

Eigenschappen Laurier 'Rotundifolia' kluit 80-100 cm

Plantafstand
3 planten per strekkende meter
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Rotundifolia' kluit 80-100 cm planten

Het planten van de laurier ‘Rotundifolia’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. De wortels hoeven maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een mooie dichtheid te bereiken raden wij u aan om de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Deze afstand is afhankelijk van de formaten die u bestelt. Gebruik de rekentool om te berekenen hoeveel u nodig heeft om een volle laurier ‘Rotundifolia’ haag te vormen.

Laurier 'Rotundifolia' kluit 80-100 cm onderhoud

De laurier ‘Rotundifolia’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Het maakt de ‘Rotundifolia’ een ontzettend populaire haagsoort. Want u wilt toch ook vooral van uw haag kunnen genieten? Om uw haag in perfecte conditie te houden is enig onderhoud wel noodzakelijk. Wanneer u dit regelmatig bijhoudt, zal het u nooit veel werk opleveren.

Bewatering

De prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. In het voorjaar en tijdens periodes van droogte raden we aan om uw planten wel extra water te geven. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant gedurende enkele weken van voldoende water te voorzien.

Bescherming

Plaats uw haag bij voorkeur op een plek in de tuin waar deze enige bescherming krijgt van de koude wind. De ‘Rotundifolia’ staat bekend als ‘makkelijke’ haagplant, maar is niet zo sterk als de qua uiterlijk zeer vergelijkbare laurier ‘Novita’. De bladeren van de ‘Rotundifolia’ zijn enkel wat groter. Wilt u meer zekerheid, kies dan voor de ‘Novita’.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lagere haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Een laurierhaag kan zonder problemen ver teruggesnoeid worden, de takken zullen weer opnieuw uitlopen.

Voeding

De laurier ‘Rotundifolia’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. Bij Haag & Heg vindt u organische mest welke zeer geschikt is voor hagen zoals de laurier ‘Rotundifolia’.

Bestellen bij Haag & Heg

Doordat laurier ‘Rotundifolia’ Kluit 80-100 cm rechtstreeks van onze eigen kwekerij komt, bent u te allen tijde verzekerd van de beste kwaliteit hagen. Met een gerenommeerd transportbedrijf wordt uw bestelling snel en in onberispelijke staat bij u afgeleverd. Om de planten zo min mogelijk te belasten, worden uw hagen vlak voor verzending ingepakt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft over onze planten of uw bestelling. We staan altijd voor u klaar.