Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 60,95 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Rotundifolia' kluit 200-225 cm

Plantafstand
1,5 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 5 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
5+
€ 60,95
Kiezen
10+
€ 50,80
Kiezen
Je bespaart 16%
15+
€ 49,90
Kiezen
Je bespaart 18%
30+
€ 48,15
Kiezen
Je bespaart 21%
Meer productinformatie >
Laurier 'Rotundifolia' kluit 200-225 cm is te bestellen in veelvoud van 1
Direct beschikbaar
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Rotundifolia' Kluit 200-225 cm

De Laurier 'Rotundifolia' Kluit 200-225 cm is een populaire keuze voor tuinhagen vanwege zijn snelle groei. Deze wintergroene plant gedijt goed in zowel zonnige als schaduwrijke omgevingen en vereist weinig onderhoud. De 'Rotundifolia' gedijt in de meeste omstandigheden en groeit uit tot een grote, gezonde plant. De haag behoudt zijn bladeren gedurende de winter, waardoor uw tuin het hele jaar door groen blijft. Dankzij de snelle groei kunt u in korte tijd een grote, dichte haag creëren die privacy biedt.

De Laurier 'Rotundifolia' Kluit 200-225 cm groeit ongeveer 45 tot 50 centimeter per jaar en heeft zijn groeiperiode tussen april en september. U kunt de groei van de plant beheersen door regelmatig te snoeien. De 'Rotundifolia' gedijt goed in een vochtige bodem, maar houdt niet van te natte voeten. Tijdens droge periodes is het belangrijk om de grond rondom de haag regelmatig te bevochtigen. De plant kan het hele jaar door geplant worden, behalve bij (nacht)vorst.

Voordelen
 • Groeit tot 50 cm per jaar
 • Zeer snel dichtgegroeid
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Matig vatbaar voor ziekten

Eigenschappen Laurier 'Rotundifolia' kluit 200-225 cm

Plantafstand
1,5 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Rotundifolia' kluit 200-225 cm planten

Het planten van de laurier ‘Rotundifolia’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. De wortels hoeven maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een mooie dichtheid te bereiken raden wij u aan om de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Deze afstand is afhankelijk van de formaten die u bestelt. Gebruik de rekentool om te berekenen hoeveel u nodig heeft om een volle laurier ‘Rotundifolia’ haag te vormen.

Laurier 'Rotundifolia' kluit 200-225 cm onderhoud

De laurier ‘Rotundifolia’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Het maakt de ‘Rotundifolia’ een ontzettend populaire haagsoort. Want u wilt toch ook vooral van uw haag kunnen genieten? Om uw haag in perfecte conditie te houden is enig onderhoud wel noodzakelijk. Wanneer u dit regelmatig bijhoudt, zal het u nooit veel werk opleveren.

Bewatering

De prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. In het voorjaar en tijdens periodes van droogte raden we aan om uw planten wel extra water te geven. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant gedurende enkele weken van voldoende water te voorzien.

Bescherming

Plaats uw haag bij voorkeur op een plek in de tuin waar deze enige bescherming krijgt van de koude wind. De ‘Rotundifolia’ staat bekend als ‘makkelijke’ haagplant, maar is niet zo sterk als de qua uiterlijk zeer vergelijkbare laurier ‘Novita’. De bladeren van de ‘Rotundifolia’ zijn enkel wat groter. Wilt u meer zekerheid, kies dan voor de ‘Novita’.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lagere haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Een laurierhaag kan zonder problemen ver teruggesnoeid worden, de takken zullen weer opnieuw uitlopen.

Voeding

De laurier ‘Rotundifolia’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. Bij Haag & Heg vindt u organische mest welke zeer geschikt is voor hagen zoals de laurier ‘Rotundifolia’.

Bestel uw haag gemakkelijk en snel bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg kunt u direct uw Laurier 'Herbergii' Kluit 175-200 cm bestellen, afkomstig uit onze eigen kwekerij. Dit verzekert u van hoge en consistente kwaliteit in ons assortiment. Bovendien houden we onze kosten laag doordat we zelf de planten opkweken, wat resulteert in uitzonderlijk scherpe prijzen voor onze klanten. Onze klantenservice staat klaar om u te adviseren en te helpen bij het vinden van uw favoriete heester.