Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 10,65 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Rotundifolia' kluit 60-80 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 10,65
Kiezen
15+
€ 8,40
Kiezen
Je bespaart 21%
50+
€ 7,70
Kiezen
Je bespaart 27%
200+
€ 7,45
Kiezen
Je bespaart 30%
Meer productinformatie >
Laurier 'Rotundifolia' kluit 60-80 cm is te bestellen in veelvoud van 1
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Beschrijving Laurier 'Rotundifolia' kluit 60-80 cm

Bij Haag & Heg kunt u eenvoudig de populaire Laurier ‘Rotundifolia’ kluit 60-80 cm bestellen, die bekend staat als een snelle groeier. De wintergroene laurier gedijt goed in zowel de zon als de schaduw en biedt privacy, beschutting en een groene tuin met een dichte haag. Het onderhoud van deze laurier is relatief eenvoudig, omdat hij weinig eisen stelt aan de standplaats, bescherming en bodemsamenstelling. De ‘Laurier 'Rotundifolia' kluit 60-80 cm is een snelle groeier met ongeveer 45 tot 50 centimeter per jaar. De groei kan goed worden gecontroleerd door regelmatig te snoeien, maar indien gewenst is een brede en wilde groei ook mogelijk.

De Laurier 'Rotundifolia' kluit 60-80 cm is een winterharde haag die temperaturen tot -15°C aankan. Het planten van de laurier kan het hele jaar door, behalve bij (nacht)vorst. Het gebruik van aanplantgrond en het niet te diep plaatsen van de hagen is aan te raden, met een afstand van vier hagen per strekkende meter. Tijdens transport worden de hagen beschermd met een jute zak om de kluit intact te houden. Let erop dat hagen met kluit niet in de zomer geplant kunnen worden, terwijl hagen in een pot dat wel kunnen.

Voordelen
 • Groeit tot 50 cm per jaar
 • Zeer snel dichtgegroeid
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Matig vatbaar voor ziekten

Eigenschappen Laurier 'Rotundifolia' kluit 60-80 cm

Plantafstand
4 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Rotundifolia' kluit 60-80 cm planten

Het planten van de laurier ‘Rotundifolia’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. De wortels hoeven maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een mooie dichtheid te bereiken raden wij u aan om de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Deze afstand is afhankelijk van de formaten die u bestelt. Gebruik de rekentool om te berekenen hoeveel u nodig heeft om een volle laurier ‘Rotundifolia’ haag te vormen.

Laurier 'Rotundifolia' kluit 60-80 cm onderhoud

De laurier ‘Rotundifolia’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Het maakt de ‘Rotundifolia’ een ontzettend populaire haagsoort. Want u wilt toch ook vooral van uw haag kunnen genieten? Om uw haag in perfecte conditie te houden is enig onderhoud wel noodzakelijk. Wanneer u dit regelmatig bijhoudt, zal het u nooit veel werk opleveren.

Bewatering

De prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. In het voorjaar en tijdens periodes van droogte raden we aan om uw planten wel extra water te geven. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant gedurende enkele weken van voldoende water te voorzien.

Bescherming

Plaats uw haag bij voorkeur op een plek in de tuin waar deze enige bescherming krijgt van de koude wind. De ‘Rotundifolia’ staat bekend als ‘makkelijke’ haagplant, maar is niet zo sterk als de qua uiterlijk zeer vergelijkbare laurier ‘Novita’. De bladeren van de ‘Rotundifolia’ zijn enkel wat groter. Wilt u meer zekerheid, kies dan voor de ‘Novita’.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lagere haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Een laurierhaag kan zonder problemen ver teruggesnoeid worden, de takken zullen weer opnieuw uitlopen.

Voeding

De laurier ‘Rotundifolia’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. Bij Haag & Heg vindt u organische mest welke zeer geschikt is voor hagen zoals de laurier ‘Rotundifolia’.

Bestel bij Haag & Heg

Wij kweken onze eigen hagen en doen dit met passie en zorg, zodat u altijd verzekerd bent van de beste kwaliteit hagen. Samen met een gerenommeerd transportbedrijf, leveren wij uw bestelling snel en in uitstekende staat bij u af. Om de hagen zo min mogelijk te belasten, verpakken wij uw hagen pas vlak voor verzending. Als u vragen heeft over ons assortiment of uw bestelling, neem dan gerust contact met ons op.