Toch liever een andere maat?
Speciale prijs € 38,50 Normale prijs € 999.999,00

Laurier 'Rotundifolia' kluit 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Minimale bestelhoeveelheid
min. 1 planten
Meer uitleg
Kies je staffelkorting
1+
€ 38,50
Kiezen
15+
€ 34,65
Kiezen
Je bespaart 10%
25+
€ 34,15
Kiezen
Je bespaart 11%
50+
€ 33,45
Kiezen
Je bespaart 13%
Meer productinformatie >
Laurier 'Rotundifolia' kluit 175-200 cm is te bestellen in veelvoud van 1
- + Stuks - + Meter
Winkelwagen
Gratis geleverd v.a. 500,-
Kies zelf uw leverweek
Direct van de kwekerij
 • Beschikbare maten
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Planten
 • Onderhoud
 • Kopen
 • Bestellen

Laurier 'Rotundifolia' Kluit 175-200 cm

De Laurier 'Rotundifolia' Kluit 175-200 cm is een veelgevraagde lauriersoort vanwege zijn snelle groei. Deze wintergroene plant gedijt goed in zowel de zon als de schaduw en heeft weinig eisen wat betreft de standplaats en bodemsamenstelling. Dankzij de snelle groei kunt u binnen een mum van tijd een grote, dichte haag in uw tuin hebben. De Laurier 'Rotundifolia' Kluit 175-200 cm groeit ongeveer 45 tot 50 centimeter per jaar, en de groeiperiode vindt plaats tussen april en september.

Deze winterharde plant kan temperaturen tot -15°C aan en zal het blad niet verliezen tijdens milde winters. Het planten van de Laurier 'Rotundifolia' Kluit 175-200 cm kan het hele jaar door, maar vermijd het planten tijdens vorstperiodes en in de zomer voor planten met kluit. Houd de bodem beperkt vochtig, maar vermijd natte voeten. Gebruik bij het planten van uw haag aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. Eén plant per strekkende meter is bij deze grootte voldoende om een dichte haag te creëren.

Voordelen
 • Groeit tot 50 cm per jaar
 • Zeer snel dichtgegroeid
Nadelen
 • Verdraagt geen langdurig natte grond
 • Matig vatbaar voor ziekten

Eigenschappen Laurier 'Rotundifolia' kluit 175-200 cm

Plantafstand
2 planten per strekkende meter
Plantperiode
oktober tot juni
Dichtheid
volledig blikdicht
Groeisnelheid
40-60 cm per jaar
Verzorging
gemiddeld onderhoud
Water
gemiddeld water
Standplaats
schaduw, halfschaduw, zon
Wintervast
wintergroen

Laurier 'Rotundifolia' kluit 175-200 cm planten

Het planten van de laurier ‘Rotundifolia’ kan het hele jaar door, zolang er maar geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let erop dat u de planten niet te diep plaatst. De wortels hoeven maar net onder de grond verdwijnen.

Plantafstand

Om een mooie dichtheid te bereiken raden wij u aan om de aanbevolen plantafstand per strekkende meter aan te houden. Deze afstand is afhankelijk van de formaten die u bestelt. Gebruik de rekentool om te berekenen hoeveel u nodig heeft om een volle laurier ‘Rotundifolia’ haag te vormen.

Laurier 'Rotundifolia' kluit 175-200 cm onderhoud

De laurier ‘Rotundifolia’ is een plant die weinig verzorging nodig heeft. Het maakt de ‘Rotundifolia’ een ontzettend populaire haagsoort. Want u wilt toch ook vooral van uw haag kunnen genieten? Om uw haag in perfecte conditie te houden is enig onderhoud wel noodzakelijk. Wanneer u dit regelmatig bijhoudt, zal het u nooit veel werk opleveren.

Bewatering

De prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ is geen liefhebber van een natte ondergrond. In het voorjaar en tijdens periodes van droogte raden we aan om uw planten wel extra water te geven. Na het planten van uw haag is het ook noodzakelijk om de plant gedurende enkele weken van voldoende water te voorzien.

Bescherming

Plaats uw haag bij voorkeur op een plek in de tuin waar deze enige bescherming krijgt van de koude wind. De ‘Rotundifolia’ staat bekend als ‘makkelijke’ haagplant, maar is niet zo sterk als de qua uiterlijk zeer vergelijkbare laurier ‘Novita’. De bladeren van de ‘Rotundifolia’ zijn enkel wat groter. Wilt u meer zekerheid, kies dan voor de ‘Novita’.

Snoeien

Voor een strakke en verzorgde haag is regelmatig snoeien noodzakelijk. Over het algemeen is een snoeibeurt midzomers en een tegen het einde van september voldoende, maar voor een strakker resultaat – of lagere haag – kan zelfs meerdere keren snoeien nodig zijn. Een laurierhaag kan zonder problemen ver teruggesnoeid worden, de takken zullen weer opnieuw uitlopen.

Voeding

De laurier ‘Rotundifolia’ heeft voldoende aan de voedingsstoffen die de bodem te bieden heeft. Wilt u de groei van de plant bevorderen? Bemest de plant dan in het voorjaar, zodat deze in de groeifase optimaal gebruik kan maken van de opgeslagen energie. Bij Haag & Heg vindt u organische mest welke zeer geschikt is voor hagen zoals de laurier ‘Rotundifolia’.

Bestellen bij Haag & Heg

Bij Haag & Heg kunt u direct uw Laurier 'Rotundifolia' Kluit 175-200 cm hagen bestellen, afkomstig uit onze eigen kwekerij. Dit verzekert u van hoge en consistente kwaliteit in ons assortiment. Bovendien houden we onze kosten laag doordat we zelf de planten opkweken, wat resulteert in uitzonderlijk scherpe prijzen voor onze klanten. Onze klantenservice staat klaar om u te adviseren en te helpen bij het vinden van uw favoriete plant.