leven_in_de_tuin_met_planten

Breng leven in de tuin met deze vier planten

3 maart 2020 | Hans

In de tuin komt uw perceel echt tot leven. Waar u het in huis nog moet doen met kamerplanten op strategische plaatsen om een beetje groen aan de woning toe te voegen, krijgt u in de tuin vrij spel. Een gemiddelde voor- en achtertuin zijn al snel groot genoeg om uw stempel te kunnen drukken door voor de juiste haagplant te kiezen. Maar welke planten zijn hiervoor geschikt? In dit blog bekijken we vier planten die aan een aantal voorwaarden voldoen. De planten in dit artikel zijn niet alleen winterhard, maar wintergroen, groeien relatief snel en zorgen voor een dicht resultaat. Lees verder als u meer te weten wilt komen.

Stabiele plant voor in de tuin

In de wereld van de haagplanten heeft u een ruim aanbod om uit te kiezen. In ons klimaat kunnen meerdere haagsoorten goed gedijen, waardoor u zich minder druk hoeft te maken over de gezondheid van uw haag. Wel zo prettig, want een haag levert alleen voldoende beschutting en privacy op als deze in gezonde toestand verkeert. Voor dit artikel hebben we een viertal haagplanten uitgekozen die niet alleen goed gedijen in ons klimaat, maar kiezen we voor planten die het hele jaar door groen blijven. Een haag moet immers een stabiele factor in uw tuin zijn.

Verschillende haagsoorten

De meest populaire haagplanten vallen onder drie categorieën: de laurier, de taxus en de conifeer. Er zijn te veel lauriersoorten om in een artikel op te noemen, want de keuze is enorm. We houden het in dit blog bij vier planten, dus kiezen we voor twee lauriersoorten, een taxussoort en een conifeersoort. Houdt u van planten met grote, glanzende bladeren? Dan zijn de laurier Novita en de laurier Etna interessante opties. Dit zijn haagplanten die een dichte haag garanderen en hoog genoeg worden om uw tuin van voldoende beschutting te voorzien. De Novita en Etna staan bekend als ijzersterke planten die niet erg vatbaar zijn voor ziekten en schimmels.

Taxus en conifeer

Wanneer u liever een haag met twijgen in plaats van bladeren heeft, kunt u beter voor een taxus of conifeer kiezen. De taxus media Hicksii is zeker het overwegen waard, dankzij de fraaie rode bessen die in de herfst in de haag tevoorschijn komen. Met de ideale hoogte van 180 centimeter kunt u de taxus media Hicksii kopen als u behoefte heeft aan een gemiddelde haag. Voor een hogere haag raden we de conifeer Thuja Brabant aan. Deze conifeersoort staat bekend als snelle groeier en bereikt zonder problemen hoogtes van meerdere meters.