Struiken in pot

De mooiste struiken in pot

9 februari 2024 | Hans

Er zijn vele verschillende soorten en maten struiken, waardoor er enorm veel keuze is: hoge of lage struiken, struiken met of zonder bloemen en ga zo maar door. Er zijn een aantal struiken die geschikt zijn om in een pot te plaatsen. Het grote voordeel van struiken in een pot is dat ze het gehele jaar door gepland kunnen worden en ze niet door heel uw tuin kunnen gaan woekeren.

Groenblijvende struik in pot

Een zeer mooie struik, is natuurlijk een struik die het gehele jaar door zijn kleur, structuur en groen behoudt. Zo kan jij er het gehele seizoen van genieten, of dit nou in de tuin is, op het terras of op het balkon. Deze groenblijvende struiken behouden ook in de winter hun bladeren en worden daarnaast vaak gebruikt om privacy en gezelligheid aan een buitenruimte toe te voegen, zowel in de zomer als in de winter.

Een zeer geschikte en populaire keuze voor een groenblijvende struik in een pot, is de Japanse Hulst. Dit is een groenblijvende plant, die ook geschikt is om te planten in een pot. Wel moet er rekening gehouden moeten worden met enkele aspecten om de struiken succesvol te kweken in een pot.

Waar moet u rekening mee houden bij de Japanse hulst?

Bij de Japanse hulst zijn er een aantal factoren waar rekening gehouden mee moet worden om de groei te bevorderen. Zo kan u zolang mogelijk plezier beleven aan de groenblijvende struik in pot.

Allereerst dient er bij de aanschaf gekozen te worden voor een ruime pot, met voldoende afvoergaten. Overtollig water dient namelijk afgevoerd te worden, omdat anders de wortels te veel water opnemen. Ook is de grootte pot van belang, omdat deze groot genoeg moet zijn voor de wortels. De struik is zeer geschikt om te worden gesnoeid en kan desgewenst ook gesnoeid worden in een gewenste vorm. Het snoeien kan de groei zelfs bevorderen!

Vlinderstruik in een pot

Vlinderstruiken trekken, zoals de naam al doet vermoeden, vlinders aan. Het zijn daarom zeer populaire tuinplanten. Een vlinderstruik kan het gehele jaar door geplant worden, zolang het niet vriest. Het kan zowel in de grond, als in de pot worden gekweekt, echter dient er wel rekening gehouden te worden met de grootte van de pot, hoogwaardige potgrond en de plaatsing van de plant.

Een vlinderstruik dient namelijk geplaatst te worden in de volle zon voor een optimale groei en bloei. Met de juiste aandacht en zorg kan een vlinderstruik in een pot prachtige bloemen en een overvloed aan vlinders aantrekken en zo een waardevolle toevoeging zijn aan uw tuin, balkon of terras.

Populairste bamboestruik in pot: Fargesia

Een van de meest populaire bamboesoorten om in een pot te groeien, is de Fargesia. Deze is de meest geschikte bamboe soort voor in een pot. Het is een bamboe die niet woekert, het hele jaar groen blijft en een frisse groene kleur aan de tuin kan toevoegen. De pot voorkomt dat de plant verder uitgroeit en is daarom ideaal voor een kleine buitenruimte en bamboeliefhebbers.

 

Voorbeelden van struiken in pot