creëer een sfeervolle tuin

Creëer een sfeervolle tuin

7 februari 2023 | Hans

Een prettige plek om tot rust te komen na een lange werkdag of gewoonweg in het weekend of tijdens Uw vakantie is misschien toch wel uw tuin. Lekker ontspannen in de frisse buitenlucht doet een mens goed. U wilt daarom natuurlijk dat u tuin de juiste ingrediënten heeft voor een fijne plek om te vertoeven. Door middel van bloemen, planten en andere tuinaccessoires creëert u een sfeervolle tuin voor zowel uzelf, als uw gasten.

Creëer een sfeervolle tuin met hagen

Het creëren van een sfeervolle tuin doe je op verschillende manieren. U kunt bijvoorbeeld tuinmeubilair aanschaffen, verlichting plaatsen of een overkapping laten bouwen. Wilt u de creatie van een sfeervolle tuin iets kleinschaliger aanpakken? Kies dan voor hagen in uw tuin. Hagen geven een levendig en behaaglijk gevoel waardoor uw tuin een frisse en knusse uitstraling krijgt. Sommige van onze hagen bevatten daarnaast kleurrijke bloemen en besjes, zoals de Heesterganzerik Red Ace of de Hulst Heckenfee. Deze zorgen er voor dat uw tuin een extra vrolijk tintje krijgt. Op die manier creëert u een sfeervolle tuin helemaal naar uw wens.   

Behoud alle seizoenen een sfeervolle tuin 

In het najaar is er een groot aanbod aan verschillende soorten planten. Dit komt doordat veel tuincentra en tuinzaken hun voorraad aanpassen aan de seizoenen. Het is dus een goede tijd om uw tuin aan te passen of te veranderen. Zo hebben de nieuwe planten de rest van het jaar nog tijd om te wennen aan hun nieuwe plekje.

Het nut van winterhagen

Zoals de naam u waarschijnlijk al doet vermoeden, zijn deze hagen bestand tegen de koude temperaturen van de winter. Winterhard wil zeggen dat het blad van de haag niet af valt en wintergroen betekent dat deze hagen groen zullen blijven, zelfs tijdens strenge winters. Op die manier blijft uw tuin ook sfeervol tijdens de wintermaanden.

Kies de juiste hagen voor uw tuin

Wij kunnen natuurlijk niet voor u bepalen wat u onder sfeervol verstaat. Over smaak valt namelijk niet te twisten. Wel geven we u een aantal opties en tips die u toe kan passen op uw eigen tuin. Wanneer u uw tuin wat groener wilt maken, kiest u bijvoorbeeld de Laurier Rotundifolia of de Levensboom Brabant. Wilt u wat leven in de tuin? Ga dan voor een haag met besjes eraan, zoals de Hulst Aquifolium.

Breng wat leven in de brouwerij

Hagen met besjes geven niet alleen een extra kleurtje aan uw tuin, maar ze trekken ook onze gevleugelde vrienden aan. Uw tuin zal daarmee wat levendiger worden waardoor het leuker wordt om er te vertoeven.  Wilt u uw tuin extra kleurrijk maken? Koop dan bijvoorbeeld een Rhododendron Roseum Elegans voor een paarse touch of de Sneeuwbal voor een witte tint. Dit zijn allemaal mogelijkheden om sfeer te creëren in uw tuin zodat u er een plezierige plek van kunt maken.

Hagen voor extra sfeer