eigen_fruitboom_in_de_tuin

Tuin-inspiratie: uw eigen fruitboom in de tuin

17 juli 2019 | Hans

Steeds meer mensen ervoor kiezen om hun eigen fruit te kweken. Een eigen fruitboom in de tuin is niet alleen handig, maar het ziet er ook nog eens leuk uit. Het geeft uw tuin een unieke, karakteristieke uitstraling. Lijkt het u ook wel wat om uw eigen fruit te kweken? In dit artikel geven we u inspiratie.

Uw eigen moestuin

Mensen die hun eigen fruit en groenten kweken, hebben daar vaak een apart plekje voor in de tuin. Dit wordt ook wel een moestuin genoemd. Een moestuin kan zo groot en zo klein zijn als u zelf wilt. U hoeft niet per se een grote tuin voor te hebben, ook in een kleine tuin kunt u prima een moestuin aanleggen. Spinazie, sla en wortels zijn bijvoorbeeld ideale groenten om zelf te kweken. Maar ook fruit kunt u prima zelfs kweken. Hoe pakt u dit aan?

Uw favoriete fruit

Voordat u een fruitboom in uw eigen tuin plant, is het natuurlijk goed om na te denken wat voor fruit u wilt kweken. Bent u een liefhebber van appels en koopt u deze normaal gesproken wekelijks in de winkel? Dan is een appelboom in de tuin een uitkomst voor u! Met deze fruitboom in de tuin hoeft u niet wekelijks naar de groenteman van supermarkt om appels te halen. In plaats daarvan geniet u van fruit uit uw eigen tuin. Bij Haag-Heg hebben we verschillende fruitbomen voor in de tuin. Bent u benieuwd naar de verschillende opties? Hieronder hebben we een aantal uitgelicht:

Appelboom Jonagold

De Jonagold appel, we kennen 'm allemaal. U vindt deze stevige, sappige appels in de supermarkt, maar met de Appelboom Jonagold kweekt u uw eigen Jonagold appels gewoon in uw achtertuin. Elk najaar (rond september / oktober) zijn de appels volgroeid en klaar om te plukken. De appels zijn heerlijk als ze net geplukt zijn, maar u kunt ze ook prima bewaren. Wel is het belangrijk dat u ze goed koelt, zo blijven ze het lekkerst.

Perenboom Conferentie

De peer is een veelzijdige fruitsoort. U kunt er van alles mee. Peren zijn niet alleen lekker los te eten, maar ze zijn ook ideaal om in gerechten te verwerken. Wilt u een eigen fruitboom met peren in de tuin? Kies dan voor de Perenboom Conference . Deze perenboom groeit goed in het Nederlandse klimaat en geeft elk najaar heerlijke sappige peren. Net als de appelboom Jonagold, is Perenboom Conference zelfbestuivend. Met andere woorden: hij heeft geen andere perenbomen in de buurt nodig om vruchten te geven. Dit is ideaal als u niet veel ruimte heeft, maar toch wilt genieten van uw eigen fruitboom in de tuin.

Bestel eenvoudig online

Wilt u een eigen fruitboom in de tuin? Bestel deze dan eenvoudig via onze webshop. Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment fruitbomen: