Voortuin_afscheiding_idee

Leuk idee voor uw voortuin afscheiding

22 mei 2018 | Hans

De meeste huizen hebben wel een voortuin. Of het nu een ondiep stukje grond is bij een rijtjeshuis of een groot oppervlak inclusief oprit bij een groot vrijstaand huis. Dit stuk grond is van u en u wilt natuurlijk niet dat het bij de stoep betrokken wordt. Daarom bedenken de meeste mensen een leuk idee als voortuin afscheiding. Het kan een simpel muurtje of hekje zijn, maar er kan ook gespeeld worden met hagen, plantenbakken en grindbakken. Laten we immers niet vergeten dat de voortuin als het ware het visitekaartje van een huis is. Het is de eerste indruk die mensen van u en uw huis krijgen als ze langslopen of aanbellen. Wij hebben wel een idee van wat een mooie voortuin afscheiding is, daarom delen wij dit artikel.

Ons idee van een mooie voortuin afscheiding

Een mooie voortuin afscheiding zorgt voor een afbakening van uw terrein en markeert het gebied waarop u uw fantasie los kan laten. Bovendien stimuleert het de postbode of andere gasten om over uw daarvoor bestemde pad te lopen. Dat scheelt weer voetafdrukken in het gras of rondslingerende steentjes door het lopen door de grindbak. U kunt deze voortuin afscheiding zo uniek maken als u maar wilt. Wij raden aan om voor groen te gaan. Een groene haag fleurt zelfs een grijze tuin helemaal op. Maar welke planten zijn dan een goed idee als voortuin afscheiding?

Buxus. De Buxus is misschien wel de meest populaire tuinafscheiding voor de voortuin. Met een Buxus kan u het idee wat u in uw hoofd heeft prima uitwerken, de haag is immers in allerlei leuke vormen te snoeien. Kies voor een klassieke uitstraling door een lage rechthoekige vorm te snoeien. Of maak het wat unieker en rondt de bovenste hoeken af, zodat de haag een langwerpige bol vormt. Over bollen gesproken, u kunt ook een rij van Buxusbollen neerzetten als tuinafscheiding. Of metsel een verhoogde plantenbak als afscheiding en zet hier wat buxusbollen of andere vormen in.

Liguster. De liguster is een veelgebruikte afscheiding voor de voortuin. Deze heester kan uw tuin prachtig groen kleuren. Als u liever nog een ander kleurtje ziet, kies dan voor de Liguster Ovalifolium Aureum. Het blad van deze Liguster heeft een interessante gele rand. Dat gaat mooi samen met plantenbakken met hele bloemen erin!

Laurier. De Laurier heeft een langwerpig glanzend blad wat voor een frisse uitstraling in uw voortuin zorgt. De Portugese Laurier is een goede keuze voor een wat kleinere voortuin die een lage tuinafscheiding vereist. Het blad van deze Lauriersoort is wat kleiner en daarom minder massief. De Laurier is een snelgroeiende, wintergroene haag die een mooie dichtheid bereikt.

Hagen geschikt als voortuin afscheiding: