Bamboe_planten_in_plantenbak

Kan ik Bamboe planten in een plantenbak?

7 augustus 2018 | Hans

Als u dol bent op Oosterse sferen in de tuin, dan is Bamboe een goede plantkeuze voor u. Het kan worden gebruikt als haag, maar u kunt ook kiezen voor Bamboe planten in een plantenbak. U zult merken dat dit type plant een geheel nieuwe sfeer naar uw tuin zal brengen. De wind maakt een mooi geluid wanneer het door de Bamboe waait en u creëert een rustgevende zen omgeving. Bamboe bestaat uit verschillende soorten. Wanneer u kiest om buiten een plantenbak te vullen met Bamboe, dan dient u een Bamboesoort te kiezen die ten eerste winterhard is en ten tweede niet te wild groeit. Bamboe planten in een plantenbak of uw tuin is wel iets waar u even over na moet denken. Het is geen makkelijke plant om te onderhouden en vergt een goed stel groene vingers. Echter kunt u altijd nieuwe dingen leren en als u wel van een uitdaging met een mooie beloning houdt is deze plant perfect voor u.

Bamboe planten in een plantenbak

Wanneer u Bamboe gaat planten in een plantenbak dient u eerst te zorgen voor een geschikte pot. Ten eerste moet deze heel stevig zijn, want de wortels van Bamboe moeten niet onderschat worden: een makkelijk te breken pot zal de strijd niet winnen van de wortels. Tevens dient de pot groot genoeg te zijn, zodat er voldoende ruimte om de kluit heen zit. De pot moet relatief hoog zijn, zodat er ook ruimte onder de kluit is. Vergeet ook niet om de bodem van de pot of plantenbak te vullen met kleikorrels of hydrokorrels. Zorg er altijd voor dat er gaten onder in de bak zitten zodat overtollig water weg kan lopen. Hoewel Bamboe relatief veel water nodig heeft, zorgt een oververzadigde bodem ervoor dat er geen zuurstof meer bij de wortels kan komen. Dat zal uiteindelijk resulteren in de dood van de plant. Wanneer u een combinatie heeft van hydrokorrels en afvoergaten in de bak voldoet het om tweemaal per week flink water geven.

Onderhoud van plantenbak Bamboe

Los van het regelmatige water geven en het toedienen van wat mestkorrels vergt de Bamboeplant niet veel onderhoud. Wanneer deze begint te woekeren of te hoog wordt kunt u de plant snoeien. In principe kan dit op elk moment in het jaar. Wanneer de plantenbak met de Bamboe buiten staat en het dreigt een strenge winter te worden, dan is het raadzaam om de plant inclusief bak in te pakken in isolerend materiaal. Zorg er wel voor dat u erbij kunt om water te blijven geven.