beverboom-snoeien

Advies van een tuinder: beverboom snoeien

6 december 2018 | Hans

De Beverboom is een struik met een opvallende uitstraling. Met zijn bijzondere vorm en bloemen trekt hij alle aandacht naar zich toe. Een ander kenmerk van de Beverboom is dat de plant een aangename anijsachtige geur afgeeft. Het is heerlijk om elk jaar weer verrast te worden door de heerlijke geur die deze lentebloeier afgeeft. Het is een bijzondere plant die leven in iedere tuin brengt. Om de struik elk jaar weer te laten stralen is het handig om te weten hoe u de plant verzorgt.

Over de struik

De Beverboom staat ook wel bekend als de Magnolia of de Valse Tulpenboom. De heerlijke geurende bloemen van de plant zien er een beetje uit als tulpen. De bloemen zijn roze, geel of paarsrood van kleur. Als de struik in de lente in bloei staat, geeft dat veel kleur aan uw tuin. De Beverboom is te gebruiken als haag, maar de plant is ook uiterst geschikt als solitaire plant. Het is een vaste plant die in de winter zijn bladeren verliest, maar in het voorjaar weer tot bloei komt. Het planten van de struik kun je het beste doen tussen oktober en april. Zet hem op een zonnige plek met weinig wind, zodat de plant goed kan groeien. De meeste Magnolia’s worden niet zo groot en passen daarom prima in elk type tuin.

Beverboom snoeien

Een Beverboom in de tuin vergt weinig onderhoud. Sterker nog, de plant houdt er zelfs niet van om vaak gesnoeid te worden. Door de plant veel te snoeien krijg je te maken met verticale uitschieters, waardoor de vorm van de plant wordt verpest. Voor deze onderhoudsvriendelijke plant is het voldoende om af en toe dode takken af te knippen. Dit maakt de Magnolia de ideale plant voor mensen die niet zo van tuinieren houden. De plant heeft weinig aandacht nodig. In het voorjaar kunt u de Beverboom bemesten, tegelijktijdig met de rest van uw tuin. Extra bewateren is doorgaans niet nodig. Dit hoeft alleen in de periode na het planten en tijdens langdurige droogte.

Onze eigen kwekerij

Bij Haag & Heg kweken we al onze Magnolia’s zelf. Ze zijn allemaal afkomstig van onze eigen kwekerij. Elke Beverboom wordt met aandacht grootgebracht, zodat u verzekerd bent van een struik van de geweldige kwaliteit. Interesse in de Beverboom? Klik hieronder verder voor meer informatie over deze opvallende plant: