Magnolia_water_geven

Hoe vaak moet ik de Beverboom water geven?

27 augustus 2018 | Hans

Er zijn een aantal planten die een prachtige uitstraling hebben, van de vorm tot aan de kleur van de bloei. De Beverboom (Magnolia) is er daar een van. Om deze plant mooi te houden dient u goed te weten wat u wel en juist niet moet doen in het onderhoud. Wanneer kunt u de Beverboom water geven? Wij lichten dit vandaag uit.

Meer over de Beverboom

De Beverboom wint wat ons betreft de schoonheidsprijs. De plant laat in het voorjaar grote bloemen zien die wel wat weghebben van tulpen. Om die reden wordt de Beverboom ook wel de Valse Tulpenboom genoemd. De bloemen variëren in kleur van paars en roze tot wit. Ze ruiken heerlijk en geven uw tuin een unieke uitstraling. Na de bloei vallen de bloemblaadjes uit. De Beverboom is in principe een struik, maar enkele soorten groeien uit tot bomen. Bij Haag-Heg bieden wij drie soorten Beverbomen aan: de Beverboom Susan (Magnolia Susan) met zijn paarse bloei, de Beverboom Soulangeana (Magnolia Soulangeana) met roze bloemen en de Beverboom Stellata Royal Star (Magnolia Stellata Royal Star) die in het voorjaar wit kleurt. De Beverboom is een goede keuze voor mensen die niet graag in de tuin werken. De plant vereist weinig onderhoud en wordt liever niet gesnoeid. Het (te ver) snoeien van een Beverboom resulteert in verticale uitschieters die de vorm van de plant verpesten. Los van het af en toe toedienen van mest en water hoeft u dus vrijwel niks te doen voor deze plant. Maar hoe zit het dan met de Beverboom water geven?

De Beverboom water geven

Voordat we het hebben over het water geven van de Beverboom, is het belangrijk om te weten dat deze plant het liefst op een waterdoorlatende bodem staat. Wanneer een Beverboom net geplant is heeft deze nog niet genoeg tijd gehad om te wortelen en heeft daarom aanvullend water nodig. Tevens dient u de Beverboom in de eerste jaren water te geven in de zomer, met name tijdens warme en droge periodes. Hoe langer de plant staat, hoe beter deze in staat is om zichzelf te voorzien van voldoende vocht. Een volwassen Beverboom hoeft u alleen water te geven in extreme droogtes of tijdens een hittegolf. Zorg er bij het water geven voor dat de kluit doet nat wordt en dat het water de grond in trekt en niet zijwaarts afloopt. Af met al is de Beverboom of Magnolia een prachtige toevoeging aan elke tuin. De plant is prima geschikt voor iemand die zijn handen liever niet vies maakt. Een rasechte tuinier zal zich moeten inhouden om niet (te vaak) te snoeien. In de lente zult u versteld staan van de prachtige bloei die de Beverboom u te bieden heeft.