Bewatering_Conifeer

Bewatering Conifeer: nuttig advies

19 juni 2018 | Hans

De bewatering van een Conifeer is een belangrijk onderdeel in de verzorging van deze haag. Alle levende organismen moeten immers voldoende vocht en voeding krijgen om te overleven. Een Conifeer die goed voorzien is zal mooi vol worden en een prachtige diepgroene kleur bereiken. Conifeer is eigenlijk een verzamelterm voor een aantal plantsoorten, waaronder de verschillende typen Levensboom (Thuja), de Californische Cipres (Chamaecyparis) soorten en de Leylandii Coniferen (Cupressocyparis Leylandii). De dichtheid van de Conifeer zorgt voor veel beschutting en privacy en het feit dat ze groenblijvend zijn zorgt ervoor dat u het hele jaar door van dit voordeel kunt profiteren. Het zijn relatief snelle groeiers dus bij goede verzorging bereiken ze binnen de kortste tijd de gewenste hoogte en dichtheid. Een onderdeel van de vereiste verzorging is juiste bewatering van de Conifeer. Daar delen wij onze kennis vandaag over.

Bewatering Conifeer

Om de kleur en dichtheid van de plant optimaal te houden is periodieke bewatering van de Conifeer belangrijk. Zeker in de periode na het planten is dit cruciaal. De jonge plant heeft nog geen kans gekregen om zich te wortelen en kan daarom niet optimaal water onttrekken uit de grond. Om hem een handje te helpen dient u de grond vochtig te houden gedurende de eerste maanden. Daarna heeft de Conifeer minder onderhoud nodig. Vergeet echter niet tweemaal per weer te zorgen voor bewatering van de Conifeer gedurende droge en/of warme periodes. Probeer de naalden van de Conifeer droog te houden tijdens de bewatering, zeker wanneer deze in de zon staat of wanneer het een natte periode is. De onderste takken blijven lang nat, wat kan zorgen voor schimmelinfecties. Daarnaast is bewatering van bovenaf af te raden omdat het naaldendek als ware een paraplu vormt over de kluit. Het water stroomt af langs de zijkant en de wortels krijgen geen vocht. De bewatering van de Conifeer dient daarom altijd rechtstreeks bij de kluit toegepast te worden. Graaf eventueel een kuiltje waar het water in kan stromen, zodat het niet zijwaarts afstroomt. De grond is immers een soort spons die tijd nodig heeft om het water naar beneden te zuigen. Als al het water zijwaarts afstroomt komt het vocht niet diep genoeg bij de wortels.

Conifeer als erfafscheiding

De Conifeer komt voor in veel verschillende soorten, maten en kleuren. Ze variëren van verschillende groentinten tot blauw. Het zijn naaldbomen, maar de naalden zijn niet scherp. In tegendeel: de Conifeer heeft een zachte en vriendelijke uitstraling door zijn stompe naaldjes en zijn geschubde structuur. Bovendien is er geen sprake van giftige besjes, waardoor dit een prima erfafscheiding is voor een huishouden met kinderen en huisdieren.

Op zoek naar Coniferen?