Liguster_bewatering

Bewatering van de Liguster

2 juli 2018 | Hans

Bewatering van de Liguster is deel van het algemeen onderhoud van deze haagplant. Het is immers een levend organisme en dat betekend dat ook de Liguster water nodig heeft om te overleven. Deze veelgebruikte haag is een heester met een diepgroen bladerdek. Het blad is ovaalvormig met een lichte punt aan het einde. Het is een haag met een vriendelijke uitstraling en is zeer geschikt als erfafscheiding. Bij Haag-Heg hebben wij drie soorten Liguster in ons assortiment. De Liguster Ovalifolium (Ligustrum Ovalifolium) en de Liguster Atrovirens (Ligustrum vulgare Atrovirens) lijken veel op elkaar. Beide zijn frisgroen en hebben een dicht bladerdek. De Liguster Ovalifolium Aureum (Ligustrum Ovalifolium Aureum) daarentegen is makkelijk te onderscheiden van zijn soortgenoten. Deze heeft namelijk een interessante gele rand langs de rand van het blad. Dit zorgt voor een aparte kleur. Van veraf lijkt de haag heel lichtgroen, omdat het groen en geel met elkaar mengen. Van dichtbij zie je dat de haag daadwerkelijk tweekleurig is: een mooie en unieke toevoeging aan uw tuin. Maar wanneer u ervoor kiest om zo’n heester te planten, dan verdient deze natuurlijk ook gepast onderhoud. Daarom vertellen we vandaag over de bewatering van de Liguster.

Bewatering Liguster

Voor de verschillende types Liguster geldt allemaal een algemeen bewatering advies. Dat wil zeggen dat deze in principe geen water nodig heeft, mits het niet te warm is en het regelmatig regent. In het geval van extreme hitte en/of lange droogte is extra bewatering van de Liguster wel gewenst. Hou er dan rekening mee dat dit het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond gedaan kan worden. Wanneer de Liguster in de schaduw staat mag het ook. Waterdruppels op het blad versterken namelijk de werking van de zon, waardoor het blad kan verbranden. Daarnaast verdampt het water minder snel wanneer de zon er niet op staat, zodat de grond en de wortels voldoende tijd hebben om het water op te nemen.

Tips voor de bewatering van de Liguster

Een handige tip bij de bewatering van de Liguster is om het water altijd rondom de kluit te geven. Sproei dus niet de hele haag nat, maar enkel de grond waar deze in staat. Wanneer het water wegstroomt is het handig om een geultje te graven rondom de stammen. Op die manier blijft het water daar staan en kan het rustig in de grond trekken zonder dat het wegstroomt naar lagere grond.

Bestel nu: