bijzondere-tuinplanten-lente

Tuin-ideeën: bijzondere tuinplanten voor de lente

20 februari 2019 | Hans

Eindelijk is het bijna zover: de lente is in zicht! Als u goed oplet ziet u dat de eerste voorjaarsbloeiers zich al voorbereiden zijn op de bloeiperiode. De eerste knopjes komen al aan de struiken en een enkeling begint zelfs al te bloeien. Afgelopen weken is het bovengemiddeld warm geweest, waardoor er zelfs al narcissen uit de grond komen. Een vrolijk gezicht!

Bijzondere tuinplanten in de lente

In dit artikel geven we u inspiratie voor het voorjaar. Een aantal bijzondere tuinplanten voor de lente op een rijtje:

Magnolia (Beverboom)

In het rijtje bijzondere tuinplanten voor de lente mag de Magnolia zeker niet ontbreken. Deze voorjaarsbloeier is een opvallende verschijning in de tuin. De mooie wit-roze tulpachtige bloemen komen als een van de eerste bloemen tevoorschijn. Door de open structuur van de plant is het een ideale struik om als solitaire plant in de tuin te plaatsen. Een echte eyecatcher! En het fijne is: deze struik heeft maar weinig onderhoud nodig.

Glansmispel Red Robin

Een andere bijzondere tuinplant voor de lente is de Glansmispel Red Robin . Deze struik wordt ook wel de Photinia Freseri Red Robin genoemd. Het is een opvallende struik in het voorjaar. In de blijft de Glansmimpel gewoon groen informatie hij in het voorjaar prachtig uitloopt met felrode nieuwe bladeren. Het is een snelle groeier, die het op vrijwel elke plek in de tuin goed doet. Zowel in de zon, schaduw als halfschaduw.

Rhodondendron

De Rhodondendron : nog zo'n bijzondere tuinplanten die in de lente tot bloei komt. Deze wintergroene plant gedurende de winter zijn groene kleur, maar in het voorjaar deze struik pas echt alle aandacht naar zich toe. Al vroeg in het voorjaar geeft de Rhodondendron bloemen in de mooiste, heldere kleuren. Het is een uitstekende plant om een haag te vormen, maar ook als solitaire plant in de tuin is deze lentebloeier heel geschikt.

Nog meer lentebloeiers?

De planten uit dit artikel zijn enkele voorbeelden van bijzondere tuinplanten voor de lente. Op de website van Haag-Heg vindt u een volledig assortiment met vaste planten, waaronder veel voorjaarsbloeiers. Op elke productpagina staat precies aangegeven in welke periode de plant tot bloei komt. Heeft u de juiste struik gevonden? U bestelt ze gemakkelijk via onze webshop, ze binnen de kortste tijd bij u worden thuisbezorgd.

Hieronder vind u een greep uit ons assortiment lentebloeiers: