bodembedekkende_planten

Welke bodembedekkende planten zijn er allemaal?

3 april 2019 | Hans

Afgelopen weekend is de zomertijd weer ingegaan. Het wordt een uur later licht, maar ook een uur later donker. Dus meer tijd om buiten te genieten van uw avond. Maar het betekent ook dat de lente nu écht begonnen is! Bomen krijgen weer bladeren en de eerste planten staan al in bloei. Voor veel mensen is dit het moment om wat extra aandacht aan de tuin te geven. Bodembedekkende planten vormen een goede basis voor de tuin. Welke bodembedekkende planten zijn er allemaal?

Bodembedekkende planten

Een levendige tuin bestaat uit verschillende elementen. Zo'n tuin bestaat meestal uit een mix van bomen, haagplanten, solitaire planten en bloemen. Bent u op zoek naar bodembedekkende planten? Dan is er enorm veel keuze. Bij Haag-Heg vindt u een ruim aanbod aan vaste lage planten, die u goed als bodembedekker kunt gebruiken. Hieronder hebben we een aantal voor u op een rijtje gezet:

Rododendron

De Rhododendron is een prachtig voorjaarsbloeier. Al vroeg in het voorjaar geeft deze struik prachtige roze-kleurige bloemen. De struik heeft een volle begroeiing, wat hem ideaal maakt als bodembedekker. Het fijne aan de Rhododendron is dat deze struik het prima doet op vrijwel elke plek in de tuin. Zowel in de schaduw als in de zon doet hij het goed. De Rhododendron is ideaal als solitaire plant, maar ook in een plantenborder komt deze uitbundige bloeier goed tot zijn recht!

Laurier Otto Luyken

Een andere struik die goed te gebruiken is als bodembedekkende plant is de Laurier Otto Luyken . De plant is te herkennen aan zijn grote, donkergroene bladeren. De struik wordt niet hoger dan 1,25 meter. Dit maakt de Laurier Otto Luyken ideaal voor in een plantenborder of als solitaire haagplant. In het voorjaar komt de struik tot bloei en geeft hij sterk geurende witte bloemen.

Sneeuwbal

Houdt u van speelse elementen in de tuin? Dan is de Sneeuwbal wellicht een interessante struik voor u. In de lente verschijnen er bosjes witte bloemetjes aan de plant. Na de bloeiperiode is de Sneeuwbal versierd met zwartblauwe bessen. Kijk hierbij niet op als er veel vogels in uw tuin komen. Vogels zijn namelijk echte liefhebber van deze besjes.

Een ruim assortiment

Bij Haag-Heg hebben we een ruim assortiment met vaste planten. In onze webshop vindt u diverse bodembedekkende planten, waarmee u een mooie basis voor uw tuin. Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment: