Water_geven_Conifeer

Conifeer water geven tijdens droge periodes

14 augustus 2018 | Hans

Onze zomers worden steeds warmer en er wordt al geroepen dat Nederland binnen een aantal jaren een vakantieland klimaat gaat krijgen. Onze manier van tuinieren zal dan ook moeten veranderen. Zo dient u onder andere te denken aan de vochttoevoer van u planten. Uw Conifeer water geven tijdens droge periodes is het beste wat u kunt doen. Over het algemeen kan een volgroeide Conifeer die al een lange periode op zijn plek staat goed voor zichzelf zorgen, maar in zo’n droge en warme periode moeten we wel een handje gaan helpen. Het vocht in de grond verdampt snel door de warmte. De droogte zorgt er bovendien voor dat de planten niet meer van water worden voorzien vanuit de natuur. Dat is dus het moment om in te springen en uw Conifeer water te geven.

Conifeer water geven

Om ervoor te zorgen dat de plant mooi groen blijft van kleur dient u periodiek uw Conifeer water te geven. In principe hoeft u niet naar de Conifeer om te kijken in periodes waarin het regent (tenzij de plant recent in de grond is gezet, dan vereist deze extra verzorging in de eerste maanden), echter wanneer er een droogte heerst kunt u een handje helpen om ervoor te zorgen dat uw haag mooi groen en vol blijft. In zo’n droge periode is het raadzaam om tweemaal per week de Conifeer water te geven. U kunt er ook voor kiezen om een druppelsysteem aanleggen die dan dagelijks aan mag.

Hoe geef ik mijn Conifeer water?

Bij het water geven van de Conifeer is het belangrijk dat het water ook daadwerkelijk de wortels bereikt. Zeker in een droge periode is dit cruciaal! Zie de grond maar als een spons die het water opzuigt. Het duurt even voordat het water diep doordringt zodat de wortels erbij kunnen. Wanneer u water geeft is het dus belangrijk om er op te letten of het water rondom de kluit de tijd krijgt om in te zinken. Wanneer u water geeft van bovenaf met bijvoorbeeld de tuinslang dan werkt het bladerdek als paraplu die de kluit afschermt. Geef daarom water rechtstreeks bij de kluit. Wanneer u merkt dat het water zijwaarts afstroomt is het raadzaam om een klein kuiltje rondom de kluit te graven zodat het water hier blijft staan en langzaam in kan zinken. Ga echter geen volledige waterplassen vormen, want dat is te veel van het goede. Dus, hoe kunt u een Conifeer water geven: • Tweemaal per week in een droge periode. • Direct op de kluit water geven. • Zorgen dat het water niet zijwaarts afstroomt, maak eventueel een klein kuiltje om de kluit.